https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Plesno popoldne v Svetem Juriju ob Ščavnici

Sveti Jurij ob Ščavnici, 11.05.2018 ob 6:05  

V četrtek, 10. maja, je v prostorih Kulturnega in upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici potekala prireditev z naslovom Plesno popoldne. Organizatorji prireditve so vrtec Sonček in Osnovna šola Sveti Jurij ob Ščavnici. 


Najprej je nastopila folklorna skupina iz vrtca Sonček Sveti Jurij ob Ščavnici. Pri tem so otroci plesali in igrali  igrico. Spremljala jih je živa glasba. Sledila je predstavitev plesnega krožka Osnovne šole Sveti Jurij ob Ščavnici, ki se je predstavila v več skupinah.

Pod glasbeno točko sta nastopili Larissa Kovačič z violino in Žanet Lovrec s prečno flavto. Na koncu so zaplesali predšolski otroci, ki obiskujejo plesni krožek v vrtcu Sonček Sveti Jurij ob Ščavnici. 

Dogodek je napolnil Kocbekovo dvorano v Kulturnem in upravnem središču. V Svetem Juriju ob Ščavnici se torej zavzemajo za ohranitev folklore med najmlajšo generacijo. S plesom povečujejo gibalno sposobnost otrok. Pri tem je bila omenjena tudi svoboda oziroma proste roke otrokom, da zaplešejo po svoje. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.