https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Otroci iz vrtca Črenšovci obiskali slovensko prestolnico

17.5.2018  

Vrtec Črenšovci je sodelovanje z vrtcem Pedenjped Ljubljana, enoto Zadvor, pričel ob koncu lanskega šolskega leta, ko so strokovne delavke vrtca bile na ekskurziji v Ljubljani. Beseda je dala besedo in 10. maja 2018 se je 14 otrok iz oddelka 4-5 let z vzgojiteljicama Petro in Renato odpravilo v Ljubljano.

Vrtec Pedenjped je na čudovitem predelu Ljubljane, obdanem z bogatimi travniki, gozdovi, kjer skorajda ni občutiti, da si v mestu.

Sprejeli so jih otroci in vzgojiteljici Darja in Tina, ki so jih popeljali v njihovo gozdno igralnico. Na poti do gozdne igralnice so dobili posebno raziskovalno nalogo, saj je bilo potrebno najti deset stvari, ki so bile narisane na raziskovalni škatli. Spoznali so, da v ljubljanskem gozdu rastejo iglasta drevesa, več je praproti, travniki so porasli z rastlinami, katerih v Prekmurju skorajda ni več (kukavičke). Po krajšem, okrepčilu in počitku so pričeli raziskovanje gozda.  V gozdni igralnici, ki je res naravna in pristna, brez umetno nastavljenih predmetov, so se imeli priložnost gugati na vejah, preskakovanje potočka in hoja po brvici je bil poseben izziv. Otroci so jim pokazali, kaj vse počnejo v gozdu in kaj jim gozd ponuja. Glas kukavice je naznanil, da je čas za odhod proti vrtcu.

Po obilnem kosilu so na kratko zleknili pod debelo krošnjo dreves na vrtčevem dvorišču, a ne za dolgo.  Iz kuhinje so dobili še posladek – sladoled. Poslovili so se od novih prijateljev in vzgojiteljic, saj jih je čakal obisk parlamenta. V parlamentu sta jih sprejela vodička Marija in domačin, poslanec Jožef Horvat, ki sta jim na poučen in zanimiv način  predstavila  delo  in življenje v parlamentu. Sprehodili so se po prostorih, kjer poslanci sprejemajo pravila, dogovore, kot jim pravimo v vrtcu. Zapeli so tudi slovensko himno, ki je bučno donela po parlamentu. Po okrepčilu v poslanski pisarni jih je že vabil grad, na katerega so se povzpeli z vzpenjačo. Na poti do gradu so si ogledali znamenitosti Ljubljane, o katerih so se pogovarjali že v vrtcu.

Videli so Prešernov spomenik, tržnico, Tromostovje, reko Ljubljanico, visoke stolpnice, dosti več avtomobilov in kolesarjev.  Kakšen razgled! Uauuu, so rekli otroci. Tudi polžje stopnice so bile za njih mačji kašelj.

Foto: Arhiv vrtca

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.