https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Boljše starši v pižami pred klubom kot mladi alkoholizirani za volan

Gornja Radgona, 17.05.2018 ob 9:45  

Zavod VOZIM je 16. maja, skupaj s partnerji občino Gornja Radgona in Mladinskim centrom Gornja Radgona predstavil projekt "Heroji furajo v pižamah". Novinarska konferenca je potekala v prostorih MC Gornja Radgona. Spregovorili so župan Stanislav Rojko, Barbara Slaček z Zavoda VOZIM, dr. Maja Roškar z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, dr. Srečko Šteiner s Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota in Tomaž Rous kot vodja MC Gornja Radgona.

Predstavili so težave in izzive, s katerimi se soočajo mladi ob udejstvovanju v prometu ter kakšni so razlogi in primerni ukrepi. Poudarek je bil na področju alkohola, psihoaktivnih snovi ter prometne varnosti. Skozi posvete oziroma okrogle mize "Heroji furajo v pižamah" so udeleženci sami prišli do morebitnih rešitev za mlade. 

Oblikovali so konkretni akcijski načrt izboljšav, s katerim se bo lokalna skupnost, partnerji in izbrane institucije skupaj zavzemale za izpolnitev omenjenega že v letu 2018 in v naslednjih letih. V mesecu juniju bodo na to temo v Gornji Radgoni potekali številni dogodki. 

V sredo, 16. maja, je v avli Osnovne šole Gornja Radgona potekala tudi delavnica za tekmovalce "Heroji furajo v pižamah", ki je potekala v okviru medobčinskega tekmovanja "Kaj veš o prometu". 

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2018 ob 20:58 ŠOLA gost

      Nevzgojena deca iz sodobnega izobraževanja z nadgradnjo šolstva !

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.