https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svetniki v Puconcih potrdili vse točke dnevnega reda

Puconci, 21.05.2018 ob 6:00  

Na sedežu Občine Puconci je potekala 27. redna seja Občinskega sveta, na kateri so svetniki po razpravi sprejeli vseh enajst točk dnevnega reda. Kot smo že poročali so občinski svetniki obravnavali Odlok o pokopališkem redu v Občini Puconci, pa tudi letno poročilo Javnega komunalnega podjetja Püngrad in letno poročilo Razvojnega Zavoda Občine Puconci.

Občinski svet je najprej po poročilu strokovne službe Občine glede novosti pogrebne in pokopališke dejavnosti in po dobro uro trajajoči razpravi občinskih svetnikov, sprejel predlog Odloka o pokopališkem redu z navedenimi spremembami v 1. obravnavi, predlog pa se posreduje v 30 dnevno javno razpravo.

V drugi točki dnevnega reda so občinski svetniki razpravljali o neodplačnem prenosu lastninske pravice na nepremičnini s parcelno številko 2034, v katastrski občini Vaneča. Gre za neodplačani prenos lastninske pravice Športno rekreacijskega centra Vaneča na Prostovoljno gasilsko društvo Vaneča, kjer so se vsi deležniki soglasno strinjali s prenosom. Prav tako bo v nadaljevanju sklenjena pogodba, da bo ŠRC prenesen v upravljanje Športnemu društvu Vaneča.

Občinski svet Občine Puconci je soglašal z neodplačnim prenosom lastninske pravice nepremičnine v k.o. Vaneča s parcelno št. 2034, ki v naravi predstavlja območje za šport in rekreacijo, last Občine Puconci, da se neodplačno prenese v last Prostovoljnega gasilskega društva Vaneča do 1/1 celote. Za podpis pogodbe o neodplačnem prenosu lastninske pravice na nepremičnini navedeni v 1. točki tega sklepa, se pooblašča župana Občine Puconci.

V naslednjih točkah je Občinski svet Občine Puconci sprejel Revizijsko poročilo o pravilnosti poslovanja Občine Puconci v letu 2016. Občinski svetniki so se prav tako seznanili s Končnim poročilom o opravljenih nadzorih Nadzornega odbora Občine Puconci v letu 2017 za leto 2016. Občinski svet se je seznanil tudi s poslovanjem proračunskega sklada, ki ga je predstavila Milena Veberič, vodja proračunskega sklada.  

V peti točki dnevnega reda so svetniki obravnavali elaborat o oblikovanju cene za leto 2018 s poročilom o delu za leto 2017 za Saubermacher komunala d.o.o. Murska Sobota. Občinski svet Občine Puconci se je seznanil z Elaboratom o oblikovanju cene izvajanja obvezne gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov v občini Puconci, razen v naseljih Puconci in Vaneča, družbe Saubermacher komunala d.o.o. Murska Sobota za leto 2018 in s poročilom o delu za leto 2017.

V naslednji točki je direktor Javnega komunalnega podjetja Püngrad, Dejan Sever, prisotnim na občinski seji predstavil ključne poudarke iz letnega poročila družbe za leto 2017 in poslovno finančni načrt za leto 2018. Kot je dejal, so tudi v tem letu poslovali stabilno in zaključili leto s čistim dobičkom.

Družba Püngrad JKP d.o.o. opravlja različne dejavnosti javnega komunalnega podjetja v Občini Puconci, ki med drugim vključuje javno službo vzdrževanja občinskih cest in odvajanje ter čiščenje odpadne komunalne vode. Glede na poslovne rezultate in doseženo v preteklih sedmih letih, v podjetju ocenjujejo dosedanje delo in napredek kot uspešno.

V letošnjem letu in do konca mandata stremijo še k nadaljnjim izboljšavam, kot so nakup osnovnih sredstev in opreme za opravljanje dejavnosti z lastno mehanizacijo ter kadrovske okrepitve. V podjetju so tudi vedno pripravljeni prisluhniti predlogom in pobudam občanov in občinskih svetnikov za reševanje odprtih vprašanj.

Občinski svet je tako sprejel letno poročilo družbe Püngrad JKP s sedežem v Bodoncih za leto 2017. Dobiček družbe, ki je za leto 2017 znašal 52.862,00 evrov, se v celoti vrne v proračun, ter se v tej višini nameni za povečanje osnovnega vložka kapitala. Občinski svet je prav tako sprejel poslovno-finančni načrt družbe Püngrad JKP za leto 2018.

Občinski svet se je seznanil tudi z letnim in finančnim poročilom javnega zavoda Razvojni zavod Občine Puconci, ki ga je predstavil direktor, Milan Vrečič. Po obravnavi in podanih predlogih je Občinski svet zatem tudi sprejel letno poročilo za leto 2017 in poslovni izid javnega zavoda Razvojni zavod Občine Puconci.

Z zadnjima točkama dnevnega reda pobude in vprašanja ter točko razno, so občinski svetniki z nekaj predlogi za v prihodnje, sklenili 27. redno sejo Občine Puconci, na kateri so sprejeli vseh enajst točk dnevnega reda.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.