https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gre tudi čez pomursko avtocesto 149 tisoč tovornjakarjev?

18.05.2018 ob 6:00  

Slovenija velja za tranzitno državo, saj leži na stičišču pomembnih koridorjev. Slovenija je pred dobrim mesecem uvedla posebne kartice za elektronsko cestninjenje tovornjakarjev, ki pa jih že zmanjkuje. Novo pošiljko kartic pričakujejo na začetku junija, do takrat naj bi nadzor potekal preko video kamer na avtocesti. Bodo te kamere beležile pravilno?


Veliko število tovornjakarjev je tudi na počivališčih, velikokrat zasedejo tudi mesta, ki niso namenjena njihovemu parkiranju. To je moteče za voznike avtomobilov, saj v gneči na počivališču zelo težko parkirajo svoj avtomobil. 

Tovornjaki so stalnica tudi na Pomurski avtocesti, večkrat pride do zastojev na Pincah ali ob cestninskih postajah. Zgodi se tudi to, da kolona tovornjakov neprekinjena in vozniki avtomobilov spregledajo izvoz z avtoceste. 

Elektronsko cestninjenje velja tako za slovenske, kot tuje tovornjakarje. Veliko število tovornjakarjev pa bi potemtakem moralo prinašati tudi večji zaslužek s cestninami.

Tovornjaki prispevajo velik delež k onesnaževanju ter tudi uničenju cestnih površin. Nekaj tovornjakov skozi Slovenijo že potuje na vlaku, kdaj bodo preostali? Švica je država, ki je to problematiko prepoznala že zelo dolgo nazaj. Posledično je v Švici na cesti zelo malo tovornjakov, večina jih Švico prepotuje na vlaku. S tem je manj nevarnosti tudi za druge udeležence v prometu in bolje za zdravje ljudi.

Slovenske železnice bi za prevoz tovornjakov potrebovale posodobitve. Ob tem se lahko vprašamo, kako kaže drugemu tiru? 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2018 ob 7:13 rva gost

      tovornjake so tuj tisti keri plačuvlejo naše kredite od darsa! Če jih nega kak na rvaškon, te je pa minus v blagajni

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.05.2018 ob 8:25 Rile gost

      takrat ko smo gradili železnico po našem lepem neokrnjenem Goričkem(vemo za kaj) bi naredili tir do Lendave in posledično bi ves tovorni promet preusmerili na vlake in pot čez Slovenijo z vlakom ,Vlak bi lahko šel vsaki 2.uri in bi bil poln do obale.Pa lep pozdrav..

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2018 ob 19:52 cestar gost

        Rile .......... Poslanec Duško Radič točno ve koliko avtov se pelje na dan M.Sobota ---Ljubljane ,ker ko se pelje v Ljubljano ima čas in jih šteje tako je bila zapisana njegova izjava .

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.05.2018 ob 13:13 77 gost

      No pa smo spet pri politiki,politiki so krivi za ta promet tovornjakov,če se peljemo od Lendave do Murske sobote ali obratno vidimo,če res hočemo videti,kako se sušijo drevesa in vse ostalo najbolj pa čutijo ljudje na svojem zdravju.Večkrat sem napisal da nas politiki iztrebljajo na obroke nas navadne smrtnike in za ves ta promet je kriva politika,ker je dopustila da se zgradi hitra avtocesta.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2018 ob 15:44 gost

        Res je,Črni log oz,črna jelša se suši,,uničili so Prekmurska pljuča,pa vemo gdo je bil glavni pri izvedbi avtoceste ,takšne kakšna je sedaj

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.05.2018 ob 14:54 pomurec gost

      pomurka, bravoooo za odstavni pas, čestitamo

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.