https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Topić in Temlinova: Bo zadeva zastarala?

18.05.2018 ob 10:00  

Ptujsko sodišče je na ponovljenem sojenju, nekdanjo direktorico soboške finančne uprave, Vlasto Temlin obsodilo na 4 mesece pogojne kazni. Temlinova naj bi leta 2012 takratnemu prvoligašu Mura 05 pomaga do ponaredbe davčnega potrdila.


V začetku leta je Mariborsko višje sodišče razveljavilo 1. stopenjsko obsodbo Temlinove in nekdanjega direktorja Mure 05, Miroslava Topiča. Temlinovo so na prvi stopnji obsodili zaradi usmerjanja izdaje potrdila nogometnemu klubu, Topiča pa zaradi napeljevanje h kaznivemu dejanju. Na Ptujskem okrožnem sodišču sta bila obosjena na štirimesečno pogojno zaporno kazen.  Sodba, ki so jo zavrnili višji sodniki, je bila razveljavljena zaradi kršitve določb kazenskega postopka, zato so jo vrnili v ponovno obravnavo, poroča Dnevnik.

Temlinova je bila s položaja direktorice urada Soboškega Fursa razrešena novembra 2016, ko je bila proti njen vložena obtožnica. V obtožnici je bilo med drugim zapisano, da je Temlinova presegla svoje pravice z zlorabo položaja. Tožilec ji je očital,  da naj bi 29. maja 2012 usmerjala izdajo ponarejenega potrdila in ga ustno usklajevala z navodili podrejenim.

Kot še poroča Dnevnik je sodnica Ptujskega sodišča Katja Kolarič, ki je zadevo razsojala tudi prvič, prvo obravnavo ponovnega sojenja razpisala že pred dobrim letom. Kljub temu, da se je sojenje odvijalo hitro, pa bo zadeva skoraj gotovo zastarala. Na včerajšnji obrazložitvi sodbe, so namreč Temlinova, Topič ter njuna zagovornika vstali ter zapustili dvorano.

Sodnici je bilo zaradi tega onemogočeno, da bi jim vročila obsodilni dokument že v sodni dvorani, zaradi česar bo morala sodbo poslati po pošti. Pričakovati gre, da se bosta odvetnika na razsodbo skoraj zagotovo ponovno pritožila. Zagovornika sta torej z odhodom iz dvorane obtoženima pomagala, da na koncu ne bosta obsojena, saj bo zadeva 29. maja zastarala.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2018 ob 14:51 VANEK gost

      Nič to ni novo....TIPIČNO ZA NAŠE SODSTVO IN MOGOČNEŽE ,KI SO NEZAMENLJIVI.....

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2018 ob 21:19 gost

        Direktorica Fursa med branjem sodbe zbeži z lopovom iz sodne dvorane?! Potem se pravi, ka mi navadni državljani naj ne upoštevamo nobene davčne odločbe!

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2018 ob 22:17 gost

        Kelko berem so pri Muri bili direktorca Fursa in Topič, za njima direktor banke Unicredit z Baričevo in Cipotom. Mislim čuda lidij na pozicijaj šteri svoje službe grejo riskirat.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2018 ob 8:08 gost

        Nej pozabite, ka ima velik del zaslug za zastaranje tudi Policijski vrh v Sobote, katere so vztrajno pomagali zaščititi direktorco, samo jim je kontrola iz Ljubljane stopila na prste in so jo mogli ovaditi. Zdaj pa itak nagrada za ves trud. Sodstvo, Policija deluje kdo ni naš ga bomo zašili, kdo ni nas ga bomo zriktali.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.05.2018 ob 18:52 + gost

      Vej pa of keden bou

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.05.2018 ob 18:05 dudek gost

      Kaj pa je z tisima odpuščenima delavcema ,ki ju je Temlinova odpustila zaradi njenih mahinacij ?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.