https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dimeki v Beltincih zavrteli kolo časa v preteklost

Beltinci, 20.05.2018 ob 10:00  

Društvo starodobnikov ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci je v soboto, 19 maja, organiziralo 16. RALLY S STARODOBNIMI KOLESI IN STARODOBNIMI KOLESI Z MOTORJEM. Prireditev so pripravili v sodelovanju z Občino Beltinci in Zavodom za turizem in kulturo Beltinci.


S programom so začeli že dan prej, saj so v prostorih beltinskega gradu ob  20. uri odprli tradicionalno razstavo starodobnih koles. Razstavo je odprl župan občine Beltinci Milan Kerman, ki je poudaril pomembnost ohranjanja tradicije.

Obsežna zbirka starodobnikov je privabila številne obiskovalce, ki so si z zanimanjem ogledali stara, a ohranjena kolesa.

Včeraj je že 16. po vrsti potekal rally s starodobnimi kolesi. Udeleženci dogodka so »dirkali« na 20 kilometrski progi, ki se je začela na dvorišču beltinskega gradu. Pot se je nadaljevala po trasi  Lipa – Gomilica – Velika Polana – Beltinci (grajsko dvorišče).

Pogoj za udeležbo na dirki je bilo vsaj 50 let staro kolo, mnogo koles pa je bilo še starejših. Udeleženci so za pravo nostalgično vzdušje poskrbeli tudi s starinskimi oblačili, ki so sovpadala z leti koles.

Več fotografij si lahko ogledate v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2018 ob 20:19 gost

      Lepo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2018 ob 12:49 gajdaš gost

      Dajte enjajte vsako leto isto .To je že zamrlo takšne prireditve zdavnaj .

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.