https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prva tekma in prva zmaga Prekmurke Ines Fartelj

22.05.2018 ob 14:05  

V soboto, 19. maja 2018, se je v Kočevski Reki na Ranču Marina odvijala prva tekma za državno prvenstvo SIQHA (Slovensko združenje quarter konja), na kateri so bile prvič v 20-letni zgodovini delovanja zveze, zastopane tudi barve Prekmurja.


S konjem RB Dream As Seco je naše kraje predstavljala Rakičanka Ines Fartelj, ki se z western jahanjem aktivno ukvarja zadnje leto, delo s konji pa jo spremlja že celo življenje. Ines in Dream sta nastopila v disciplinah horsemanship rookie, kjer sta osvojila 3. mesto ter v disciplini horsemanship amateur, kjer sta presegla vsa pričakovanja ter posegla po najboljšem, 1. mestu.

Slovensko združenje quarter konja  je sicer mednarodna podružnica American Quarter Horse Association in ima od leta 2013 tudi status priznane rejske organizacije v Republiki Sloveniji.

Pod okriljem zveze vsako leto organizirajo tekme za državno prvenstvo, na katerih lahko za točke državnega prvenstva nastopijo konji pasem ameriški quarter konj, appaloosa ter ameriški paint konj. Naslednja tekma bo že 10. junija 2018 v Gorenji vas, kjer lahko ponovno pričakujemo nastop naše Prekmurke.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2018 ob 10:27 gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.