https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: Najmlajši so se športno zabavali na »žogariji« v Murski Soboti

Murska Sobota, 23.5.2018  

Danes, 23. maja 2018, je na Trgu kulture v Murski Soboti potekala 13. žogarija. 


Žogarija je mednarodni projekt, ki že 13. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj, da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih ter širše. Aktivni so na področju 9 držav: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Bih, Srbija, Makedonija in Črna Gora, kjer z organizacijo prireditev želijo njihovo sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom.

MEDIA ŠPORT, skupaj z MIZŠ in NZS, že trinajsto leto zapored organizira športno družabno prireditev ŽOGARIJA. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želijo, da sporočilo Fiar play-a, predstavlja rdečo nit dogodkov.

Otrokom v starosti od 7 do 14 let omogočajo, da na posebej ograjenem igrišču pokažejo svoje nogometno veščine v nogometni igri 3 na 3, se preskusijo v spretnostnih igrah, razgibajo možgane v kvizu znanja, sodelujejo v ustvarjalno-likovnih delavnicah, pripravi zdravega obroka, se predstavijo kot pevci, glasbeniki, plesalci in navijači. Nikakor pa ne pozabimo na njihove spremljevalce oz. predstavnike šol, ki se pomerijo v zabavni igri ˝Tudi Vi profesor˝.

Na vsaki prireditvi so aktivno udeleženi tudi vrtci, saj vzporedno poteka MINI ŽOGARIJA, namenjena otrokom v starosti 4 do 6 let. Tukaj so aktivnosti prilagojene potrebam in zmožnostim vrtčevskih otrok, dogodek je ne-tekmovalne narave in usmerjen predvsem k spodbujanju veselja do gibanja in ustvarjanja, ki ga otroci že tako ali tako nosijo v sebi.

Vsak dogodek Žogarija se tudi snema in kasneje oblikuje v pol urno oddajo, ki se predvaja na RTV SLO 2. Na sporedu so vsako nedeljo do konca junija, v dopoldanskem času. Jesenski cikel oddaj se zopet začne predvajati oktobra.

Ekipe se bodo pomerile v 4 tekmovalnih disciplinah in ekipa, ki bo na koncu v skupnem seštevku zbrala največje število točk, bo zmagala. Tukaj pa se tekmovanje ne konča. Vsi zmagovalci lokalnih prireditev, se bodo letos septembra zbrali na Finalni prireditvi Žogarija na Bledu. Vsi državni prvaki pa se nato srečajo še na Mednarodnem finalu Žogarije, ki vsako leto poteka v drugi državi partnerici – letos je na vrsti Bosna in Hercegovina. 21.9.2018 bo tako 9 državnih prvakov zastopalo svojo državo na Mednarodnem turnirju v Sarajevu.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.