https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Razočaranje: 4000 prebivalcev Goričkega ostalo brez širokopasovnega omrežja

12.05.2011 ob 13:07  

Zaradi zaprtja drugega javnega razpisa GOŠO 2 za sofinanciranje gradnje širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij, razpisanega na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, je 10 goričkih občin ostalo brez tega omrežja

Na ta način je ostalo prikrajšanih več kot 4000 prebivalcev iz Goričkega. Ministrstvo je le dva dneva po prejemu popolne prijavne dokumentacije konzorcija goričkih občin objavilo zaprtje razpisa GOŠO 2, ker naj bi bila porabljena vsa razpoložljiva sredstva. Vlogo je konzorcij goričkih občin oddal 20. aprila, odpreti pa bi jih morali 28. aprila, je na novinarski konferenci v Moravskih Toplicah povedal Alojz Glavač, župan občine Moravske Toplice, ki je bila nosilka projekta.

Konzorcij je za projekt, vreden 20 milijonov evrov, pri čemer večina denarja prihaja iz EU, izbral zasebnega partnerja Komo s podizvajalcema GVO in Telemach Murska Sobota. Omenjeni konzorcij občin je bil sestavljen pred letom in pol, vendar so bile občine takrat na razpisu neuspešne, ker se je neizbrani ponudnik Telemach Murska Sobota odločil za revizijo postopka.

Državna revizijska komisija je pri tem od 12 očitanih nepravilnosti odkrila le eno. Po mnenju komisije je bila ponudba formalno nepopolna, strokovna komisija pa jo je smatrala kot vsebinsko nepopolno, zato je bil razpis o izbiri partnerja razveljavljen. V konzorciju občin so zato razočarani in menijo, da so postopki bili nekorektni, za nadaljnje ukrepe pa se bodo občine odločile po vrnitvi uradnega gradiva.

    Komentarji

    1. rentgen
      12.05.2011 ob 13:48 rentgen

      To je nej razočaranje, to je že sramota za birokrate!! Itak že goričko ma slabo internetno povezavo in še to zdaj. Čuda čuda.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. moped
      12.05.2011 ob 16:03 moped

      Golobič na deli :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. trot
      12.05.2011 ob 21:17 trot

      Saj se ve kdo je kriv.... ljubljančani z parlametom vret pa ko vas j..e saj mi smo pokasirali nagrade,plače in projekt ki ga ni. Plača pa evropa ..1,500eurov na dan ker neke pokozlane majce predstavljajo za evropo z njo si niti riti nebi pobrisal raje z koprivami je vsaj natur...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.