https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Ivan Zajc prejel Minařikovo odličje

28.05.2018 ob 12:30  

Na letošnji 43. skupščini Slovenskega farmacevtskega društva v Piranu, je v okviru podeljevanja društvenih priznanj najvišje, Minařikovo odličje prejel dolgoletni direktor in trenutno vršilec dolžnosti direktorja Pomurskih lekarn gospod Ivan Zajc mag. farm. V Slovenskem farmacevtskem društvu so v njem prepoznali človeka, ki se s srcem in dušo zavzema za svoje delo, njegovo življenje pa je prežeto z mislimi in skrbmi za lekarne.

 

Minařikovo odličje, kot najvišje društveno priznanje, se podeli članu Slovenskega farmacevtskega društva za izjemne zasluge pri razvoju farmacevtske stroke v slovenskem prostoru in za pomemben prispevek h gospodarskemu ter družbenemu razvoju. Na vsaki letni skupščini se podeli največ eno Minařikovo odličje in letošnje je odlikovalo šele drugega Pomurca v zgodovini Slovenskega farmacevtskega društva, ki je prejemnik najvišjega društvenega priznanja. Prvi je žal že pokojni, dolgoletni direktor Pomurskih lekarn, spoštovani gospod mag. sc. Milan Benkič mag. farm. spec.

 

Plod dolgoletnega udejstvovanja

Podeljeno odličje gospodu Ivanu Zajcu mag. farm. je rezultat dolgoletnega udejstvovanja na strokovno organizacijskem področju lekarništva, s katerim je pomembno prispeval h krepitvi kakovosti preskrbe in dostopnosti do zdravil vseh prebivalcev Pomurske regije. V dvajsetletnem obdobju vodenja Javnega zavoda Pomurske lekarne, je Ivan Zajc mag. farm. dokazal, da je sposoben vodja, ki je pomembno prispeval k širitvi in organiziranosti Pomurskih lekarn, saj so le te eden najuspešnejših javnih zavodov v Sloveniji ter cenjena, prepoznavna in zaželena regijska zdravstvena inštitucija v pokrajini ob reki Muri.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.