https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad osvojila nehvaležno 4. mesto

29.5.2018  

V nedeljo, 27. maja, je v dvorani OŠ Šempeter potekal finalni turnir štirih ekip kadetov, ki je postregel s pravo odbojkarsko poslastico. Na koncu je zlato ostalo v domačih rokah, drugo mesto je zavzela ekipa OK Maribor SGD Strdin, tretje OK Brezovica, nehvaležno četrto mesto pa je pripadalo ekipi OK Panvita Pomgrad. 


Prva tekma med SIP Šempetrom in Panvito Pomgrad je postregla z odločnim nastopom  Panvite Pomgrad, ki je na začetku pridobljeno prednost ohranila tudi v nadaljevanju prvega seta, ki se je končal z rezultatom 22:25 za goste. Drugi set so odločneje pričeli domači, ki so povedli z dvema točkama, a so prednost kmalu izgubili. Vse do 12. točke je nato vodila ekipa Panvite Pomgrad, ko se je zopet tehtnica prevesila v prid domačim, ki so proti koncu vodili že za šest točk. in na koncu zmagali z rezultatom 25:16. Odločilni tretji niz je postregel s številnimi izjemnimi akcijami obeh ekip, vendar se je zdelo, da Panvita Pomgrad nikakor ni zmogla premostiti poraza v drugem nizu in Šempeter je svojo premoč dokazal z zmago z rezultatom 15:13.

Druga tekma med OK Brezovica in OK Maribor SGD Strdin se je pričela v prid štajerske ekipe, ki je svoje vodstvo povečevala iz točke v točko in po nekaj zaporednih zapravljenih žogah Brezovice vodila z rezultatom 17:5, in tudi na koncu seta je Maribor slavil z rezultatom 25:15. Začetek drugega seta je močno spominjal na prvo tekmo, ko se je SIP Šempeter kot feniks ustal iz pepela in si na koncu zagotovil vstopnico v finale. Tudi OK Brezovica so sprva nastopili mnogo odločneje in na samem začetku vodili za dve točki. Po polminutnem odmoru na zahtevo Mariborskega trenerja je bilo ponovno pričakovati težak boj, vendar je Brezovica svojo premoč le še povečevala in vodila z rezultatom 21:14.  odločilni set so po odločni borbi dobili Mariborčani, z rezultatom 15:10.

Borba za tretje mesto je potekala med OK Brezovica in OK Panvita Pomgrad. Slednji so v prvem setu pokazali izjemno igro s številnimi zavidljivo rešenimi žogami. A konsistenten ritem Brezovice je Panviti Pomgrad vztrajno dihal za ovratnik in z nekaj lepimi servisi so razliko zmanjšali na le eno točko (17:18). Kljub temu je na koncu seta slavila Panvita z rezultatom 25:21. v drugem setu se je izkazala ekipa Brezovice in dobila set z razliko osmih točk.  Tako je znova odločal tretji set, v katerem je bila obramba na strani Brezovice premočni, zaradi česar se je Panvita ob koncu morala sprijazniti s četrtim mestom.

V velikem finalu sta se spopadli ekipi Maribora in SIP Šempetra. Igraje od samega začetka kazala na hud spopad do zadnje točke, saj so bili razpoloženi igralci na obeh straneh. Nekaj izgubljenih točk na strani Šempetra je kljubovalo, da so gostje prevzeli vodstvo, ki pa je vztrajalo vse do konca prvega seta, ki se je končal z rezultatom 25:17. Tudi drugi set je dobila ekipa Šempetra, ki je zmagala s šestimi točkami prednosti.  Tretji set se je pričel v korist Mariborčanov, ki so znali izkoristiti visoko prednost pred domačimi. A sledil je dramatičen preobrat in Šempetrani so iz praktično nemogoče situacije ulovili Maribor in imeli že zaključno žogo, vendar se je set končal v korist OK Maribor z rezultatom 25:27. Četrti set se je izkazal za pravo odbojkarsko poslastico, v začetku niza so povedli Mariborčani z rezultatom 13:7 in vsi v dvorani so že mislili, da bo naslov pripadel ekip Maribora. Na veselje domače publike pa se s tem niso strinjali domačini in resnično smo na obeh straneh spremljali vrhunsko odbojkarsko predstavo, na koncu je pripadel četrti set domačim z rezultatom 25:18.

Domačinom pa je zmaga v četrtem setu prinesla ponovno upanje za osvojitev najprestižnejšega naslova v državi. Odločilni peti set sta obe ekipi pričeli enakovredno in v končnici seta sta obe ekipi na noge postavila vse navijače in priča smo bili ¨dihjemajočim¨ akcijam, ki so na koncu pokazale premoč domačih. OK SIP Šempeter je tako slavil veličastno zmago nad svojimi večnimi rivali, ki pa so prav tako z izjemno igro proslavili srebrno medaljo. Po tem, ko je lansko leto ekipa Maribora Šempetranom za las prevzela zlato, se je tehtnica letos prevesila v nasprotno smer, za kar so zagotovo zaslužni tudi vsi podporniki in navijači domače ekipe.

 Na slavnostni razglasitvi so organizatorji v posvetu s trenerji in strokovnim štabom razkrili tudi najuspešnejše igralce finalnega turnirja.
  Anže Marovt (naj podajalec - organizator)
  David Novak (naj libero) – Panvita Pomgrad
  Domen Šip (naj bloker)
  Rok Možič (naj napadalec)
  Luka Stožir (naj igralec).

Foto: Pomurje deset

Več fotografij si lahko ogledate v spodnji galeriji ...
 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.