https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Kadetinjam naslov, članicam drugo mesto, Špeli Kolbl pa strelska krona

 

Za nogometašicami ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je uspešen konec. Kadetska selekcija, ki jo vodi Lucija Hameršak, je s sobotno zmago dva kroga pred koncem tekmovanja potrdila naslov državnih prvakinj, člansko moštvo Nuše Ladinek pa je državno prvenstvo sklenilo z visoko zmago in drugim mestom. Špela Kolbl je s petimi zadetki v mreži Krima potrdila naziv najboljše strelke lige.


Krimovke so v Bratoncih prejele kar 12 zadetkov, osem že v prvem polčasu, ko sta se ˝hat-tricka˝ razveselili že omenjena Špela Kolbl in Larissa Šoronda. Belokranjka je v nedeljo zabila prve zadetke po povratku na igrišča, potem ko zaradi poškodbe kolena skoraj leto in pol ni igrala nogometa. V prvem polčasu sta gol k visoki prednosti dodali še Maruša Česnik in Sara Makovec, ki je bila še drugič natančna v nadaljevanju srečanja. V drugem polčasu je Špela Kolbl zadela še dvakrat, strelskega prvenca v članski konkurenci pa se je razveselila Ines Sok. Prvič se je v dresu članske ekipe predstavila Albinca Čizmazija, Sara Nemet pa je z nekaj posredovanji zaklenila svojo mrežo.

Kot že zapisano, je Špela Kolbl z 31 zadetki potrdila strelsko krono in osvojila naziv najboljše strelke SŽNL, s petimi goli na zadnji tekmi prvenstva pa je z vrha lestvice izrinila Tino Paliska, članico Ankarana. ˝Nismo uspele osvojiti prvega mesta, zato je naziv najboljše strelke določena tolažba. Občutki so lepi, lahko se zgolj zahvalim celotnemu moštvu, ki mi je tekom sezone pomagalo do tega dosežka,˝ je o svojem dosežku dejala članska reprezentantka Slovenije.

Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je s štirinajsto zmago sezone skočila na drugo mesto lestvice. Pomurke so se zavihtele pred nogometašice Radomelj, ki bodo v sredo nasprotnice rumeno-modre zasedbe v finalu Ženskega pokala Slovenije. Dvoboj bo v sredo, 30. maja 2018, ob 17.30, odigran v Športnem parku Kodeljevo.

Že v soboto so se zmage razveselile tudi nogometašice kadetske ekipe, ki je bila z 10:1 boljša od Fužinarja iz Raven na Koroškem. Pomurke so ob pomoči Ajdovk, ki so presenetile Radomlje, dva kroga pred koncem prvenstva potrdile nov naslov državnih prvakinj in ponovile lanskoletni dosežek.

Že v drugi minuti tekme je bila natančna Luana Zajmi, ki je drugič zadela v končnici prvega polčasa. Vloga najučinkovitejše igralke je pripadla Tii Vaupotič, ki je dobro formo potrdila s štirimi zadetki. Šele trinajstletna napadalka je v polno zadela na zadnjih štirih kadetskih tekmah, v starostni kategoriji U17 pa se je prvič razveselila treh golov. Dvakrat je bila natančna tudi Melissa Žužić, zmago pa so z golom dopolnile še Vita Žolek, Albinca Čizmazija in Eva Hamler, pod častni zadetek gostujočega moštva pa se je podpisala Eva Potočnik, sicer prva strelka prvenstva.

Kadetinje bodo državno prvenstvo sklenile čez dva tedna, ko bodo v Bratoncih gostile že omenjen Radomlje. V soboto in nedeljo, 9. in 10. junija, bo klub gostil tudi zaključni festival MNZ Murska Sobota v starostnih kategorijah U7, U9 in U11.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2018 ob 11:13 gost

      Koliko je resnice na tem, da je, tako kot v Mariboru, tudi v ekipi Pomurja, na izhodnih vratih direktor kluba, oba omenjena suspendirana s strani NZS, že nekaj let pa sta oba trn v peti NZS in njihovim vodilnim. Trasira se odprta pot Olimpiji na še mnogo šampionskih sezon, tako v moški kot ženski konkurenci.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2018 ob 12:29 TNT gost

      Dostojanstvo in pravila obnašanja je potrebno vedno spoštovati pa ne bi bilo nobenega suspenza. Kdor tega n zmožen se naj sam umakne ali pa to storijo drugi.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2018 ob 2:07 guest gost

        naj se javi heroj, ki je zmožen dostojanstva in miru, ko se ti godijo takšne stvari..

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.05.2018 ob 14:47 gost

      Če pogledaš koliko mladih punc trenira v klubu katerega potem nekdo načrtno je.. v mozak, prideš do zaključka da sploh ni tako težko izgubiti živce zaradi krivic!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.05.2018 ob 17:46 gost

      me zanima koliko je ljudi, ki nebi zivcev zgubilo... po toliko letih truda vlozenega, me zanima kako ostati miren poleg vsega.. vsi se trudijo za eno dobro in potem so krivice... naj se javi heroj kateri bi ohranil mirne zivce.. ker jaz mislim, da ga ni..

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.