https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Dijakinja ljutomerske gimnazije Meta Štuhec prejela priznanje za naj dijakinjo

Ljutomer, 30.5.2018  

Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport vsako leto priredi izbor za Naj dijaka in dijakinjo Slovenije, ki je letos potekal že osmič. Letos je naj dijakinja šolskega leta 2016/17 postala dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Meta Štuhec.

 

Na izboru se točkuje splošni učni uspeh, šolske in obšolske aktivnosti, rezultati na tekmovanjih iz znanja ter delovanje na družbenem področju. Slednja kategorija je vredna kar polovico skupne ocene. Strogi kriteriji izluščijo dva najboljša dijaka, ki s svojimi dejavnostmi pokrivajo vsa tri področja.

Na podelitvi priznanj, ki je potekala v ponedeljek 28. maja v Kampusu v Ljubljani, je slavnostna govorka Elvira Šušmelj, generalna direktorica direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih na ministrstvu, projekt označila za motivacijski.

"Priznanje pomeni še eno potrditev, da svoj čas vlagam v prave stvari, obenem pa sem zelo ponosna, da je tak dosežek uspel akterju na družboslovnem in umetniškem področju, ker to ni stalna praksa," je povedala Štuhečeva

Mentor dijaške skupnosti na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, katere predsednica v letošnjem šolskem letu je Meta, profesor Franc Čuš dodaja: »Dijaška skupnost ima na naši šoli pomembno mesto, dijakom dajemo veliko priložnosti in možnosti izraziti svoje mnenje, zato tudi z veseljem podpiramo to akcijo in ostalo udejstvovanje Dijaške organizacije Slovenije.«

Na Metin dosežek je ponosen tudi njen razrednik, Ludvik Rogan: »Meta je živ dokaz tega, da v srednji šoli niso pomembne zgolj ocene in da se udejstvovanje na številnih področjih izplača. Verjamem, da je za Meto to le eden izmed prvih uspešnih korakov na njeni življenjski poti.«

Foto: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.