https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lokalno podjetje si bo roke podalo z IKEO

31.05.2018 ob 11:00  

Podjetje Ocean Orchids, ki je prve sadike orhidej zasadilo leta 2005, vseskozi raste in se širi, tudi na temeljih trajnostnega razvoja ter ob tem še posebej ponosno izpostavlja dejstvo, da njihov način vzgoje orhidej, predstavlja najmanjši ogljični odtis v Evropi.


Država podprla sofinanciranje investicije

Razvojna pot podjetja Ocean Orchids je včeraj dobila zeleno luč za izjemno pomembno investicijo.

Na podlagi uvrstitve projekta v veljavni Načrt razvojnih programov 2018-2020 je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo podjetju Ocean Orchids za projekt Nov logistični objekt odobrilo regionalno državno pomoč v višini 2.000.000 EUR.

V Dobrovniku bodo namreč zgradili nov logistični center s kontrolirano klimo, ki bo edinstven v širši okolici in zelo pomemben dejavnik za povečanje konkurenčne prednosti.

Prvi korak investicije v Pomursko regijo prinaša 35.000 m2 površin, kjer bo popolna digitalizacija omogočala avtonomno kontrolo klime v prostoru, ki se bo prilagajala potrebam produktov v skladišču. Nov logistični center bo v celoti ogrevan z geotermalno energijo in bo tako, ne samo zvišal prednosti pred konkurenco zaradi nižjih stroškov delovanja, pač pa bo tudi okoljsko prijazen.

Hkrati bodo za potrebe tega projekta v prihodnje zaposlili 40 novih delavcev, kar bo nedvomno pomemben prispevek k zmanjševanju brezposelnosti v Pomurju.

Skupna vrednost investicije je ocenjena na 9.262.198,00 EUR. Intenzivnost sofinanciranja iz naslova državne pomoči predstavlja slabih 22% od skupne vrednosti. Preostanek investicije bodo v podjetju zagotovili z lastno participacijo in krediti.


Logistični center s kontrolirano klimo

Soustanovitelj in direktor podjetja Roman Ferenčak, projekt ocenjuje kot pomemben temelj za uspešno prihodnost podjetja: "Investicija nam bo omogočila diverzifikacijo zdajšnje proizvodnje, na proizvode in storitve, ki jih na trenutni lokaciji doslej nismo nudil, niti zaračunavali. V prihodnje pa bomo lahko združili gojenje in hrambo lastnih proizvodov orhidej, kakor tudi različnih zelenih rastlin. Poleg tega pa nam tovrstna investicija omogoča tudi nabavo ostalih dodatnih proizvodov glede na zahteve strank in poslovnih partnerjev. Novo pridobitev bomo tako na trgu lahko prodali, kar bo pomembna dodana vrednost, ki omogoča obstoj ter razvoj v naši panogi."

Pogodba z IKEO in komisioniranje produktov

Izjemen domet pri dosegu ciljev je podjetju Ocean Orchids letos uspel že s povečano proizvodnjo orhidej, hkrati pa so ponosni na uspešen dogovor o sodelovanju z veliko mednarodno trgovsko verigo IKEA.

Ferenčak pojasnjuje: "Z IKEO nam je uspelo skleniti posel tudi v smislu logistične dejavnosti. Tukaj gre za komisioniranje lastne proizvodnje z nabavljeno robo iz drugih evropskih in srednje ameriških držav, kar pomeni, da bomo komisionirali, skladiščili, različne rastline, sortirali in pakirali na transportne vozičke ter izvajali nadzor nad kvaliteto in samo distribucijo do njihovih trgovin, ki so locirane na trgih Bavarske v Nemčiji, južne Francije, celotne Italije, Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Romunije, Bolgarije, Hrvaške, Srbije in Grčije. Po odzivih IKEE je prav geografska lega Prekmurja bistveno vplivala na odločitev o našem sodelovanju, saj jim ustreza bližina novih trgov jugovzhodne Evrope, kakor tudi dostop do kopenskega transporta in možnost ladijskih prevozov do Luke Koper."

Ob tem velja poudariti, da bodo v uspešnem pomurskem podjetju z novim logističnim centrom enake storitve razširili tudi na sodelovanje z njihovimi obstoječimi kupci, ki se nahajajo v 10 državah, saj trenutno izvozijo več kot 75% svoje proizvodnje.

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2018 ob 12:13 gost

      Velik doprinos k temu projektu ima zagotovo zudi Milena, ki je kipeči steber v družbi!? Naj se delo prične !

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.05.2018 ob 16:59 imre gost

      12:13 ....... Zelo nerazumljivo si napisal .Daj priznaj,koliko razredov OŠ imaš ?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2018 ob 9:06 baki gost

      Balažek pa džouče!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.