https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Rogašovcih pri ogrevanju prihranili 11 tisoč evrov

05.06.2018 ob 6:00  

V občinski kulturni dvorani Rogašovci je potekala 21. redna seja Občinskega sveta občine.


Z ogrevanjem na lesno biomaso prihranili 11.000 evrov

Po sprejemu dnevnega reda in zapisnika prejšnje seje, je sledilo Poročilo za kurilno sezono 2017/18, ki ga je podal Tomaž Zver, predstavnik podjetja, ki upravlja daljinsko ogrevanje na lesno biomaso. Nekaj stavb v občini je bilo prikljopljeno na omenjeni sistem, ki je zamenjal kurilno olje.
Čez celo leto je bilo proizvedenih 362MWh toplote, skupaj je to občino stalo približno 37.180€. To je  približno 11.688€ manj, kot če bi kurili na kurilno olje. Procentualno prihranek znaša kar 24%.

Vso biomaso za kurjavo nabavljajo v lokalnem okolju, kar podpira lokalno gospodarstvo, župan je izrazil odobravanje in zadovoljstvo nad posledicami za lokalna podjetja. V poročilu je bilo omenjeno, da je zrak pri ogrevanju na lesno biomaso veliko čistejši, kot pa v krajih, kjer je urejeno ogrevanje na nekatere druge energente.

PIŠK nekoliko presegla predvidene stroške

Letni načrt Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota je predstavila direktorica Klaudija Šek Škafar. Poleg predstavitve obširnega programa del, projektov in dogodkov, je obrazložila tudi presežek sredstev, katere so dobili od občine, v višini približno 900€. Te stroške bo zaradi njihove upravičenosti pokrila občina Rogašovci z rebalansom proračuna.

Veliko povpraševanje po vrtcu

V vrtcu občine je zaradi povečanega števila otrok predvidenih 7 oddelkov, prav tako bodo potrebovali dodatne zaposlitve. Nadstandardne dejavnosti za delo v 2. življenskem obdobju ostajajo še naprej in so bile tudi pohvaljene s strani svetnikov.

Sanacija plazu

Zaradi potrebne sanacije brežine in plazu na lokalni cesti v naselju Pertoča se bodo začeli pogovori za odkup sosednjega zemljišča, ki je potrebno za popravilo oz. premestitev dela ceste. Sanacija obstoječega dela je otežena zaradi prevelike zemeljske višine in posledično previsokih stroškov, ki bi bili potrebni za izvedbo del.

Čebelarsko društvo prosi pomoč pri obnovi strehe čebelnjaka
Čebelarsko društvo Rogašovci se zahvaljuje za finančni prispevek in nagovor župana na 70. obletnici društva. Društvo je osnovni šoli že pred časom podarilo čebelnjak, katerega streha je sedaj dotrajana in potrebna prenove. Samo društvo lahko za obnovo nameni le 400€, manjko do predračuna v višini preko 2000€ pa prosijo s strani občine. Župan in svetniki so izrazili žejo za sodelovanje, podrobnosti bodo še uredili. O 70. obletnici društva smo že pisali TUKAJ.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2018 ob 7:48 v vinu je resnica gost

      kaj pa je z pomurskim vodovodom !!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.06.2018 ob 12:58 poštenjak gost

      Kaj pa je z občino cankova, so jo že ukinole?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.