https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Pomurka še vedno zahteva 2,8 milijona evrov

05.06.2018 ob 14:30  

Končala se je glavna obravnava v tožbi Pomurke proti Martinu Kovaču, Marku Volku in Vojtehu Volku, ki so vodili oz. nadzirali posle v podjetju. Upnike naj bi oškodovali na podlagi prikrivanja plačilne nesposobnosti, zato Pomurka od njih zahteva 2,8 milijona evrov.


Ker je imelo sodišče nekaj težav se je razprava nadaljevala danes, po skoraj dveh letih premora.

Za kaj je šlo?

Že leta 2013 je bila vložena tožba z očitki o nelegalnih poslih med 2006 in 2008. “Pri tem naj bi bili posli izvedeni le formalno, tako da so jih prikazali v bilancah, v resnici pa denarja niso dobili, poslovne funkcije naj bi bile sicer povsem prepletene med družbami, vsi trije toženi pa naj bi obvladovali celoten koncern Mip-Pomurka,” poročajo na slovenski tiskovni agenciji.

Toženci niso prišli na obravnavo

Pomurka naj bi bila plačilno nesposobna že leta 2006, ko naj bi imela 3,8 milijona evrov izgube. Tožene osebe se obravnave niso udeležile, jih je pa njihov pooblaščeni predstavnik zagovarjal.

Obe strani vztrajata pri svojem

Po obrazložitvi, ki jo je podala ocenjevalka vrednosti, je pooblaščenec Pomurke, Borut Soklič, vztrajal pri trditvah, da je krivda dokazana. Zagovornik toženih je ostal pri svojem stališču. Vse predloge, ki sta jih podala, je sodnica zavrnila z ugotovitvijo, da je primer zrel za razsodbo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.