https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Po Pomurju spet klestila toča

02.06.2018 ob 17:30  

Neurje s točno je danes okrog 17. ure zajelo zahodni del Goričkega in se nadaljevalo v smeri Murske Sobote.

Kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, je toča padala v občinah Murska Sobota, Cankova, Tišina, Puconci in Rogašovci. Ob 17.15 je neurje s točo zajelo območje občine Tišina. Prišlo je do močnega naliva s točo v velikosti lešnika ter do izpada dobave električne energije.

Meteorna voda povzroča nevšečnosti na Cankovi in v Murski Soboti.

Toča na Cankovi vidna na spodnji fotografiji.

Foto: Laura Hoheger


Vremenoslovci napovedujejo, da bodo danes do večera in prve polovice noči še nastajale nevihte, lahko tudi posamezne močnejše. Do jutra se bo povečini zjasnilo.

V nedeljo bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla, popoldne pa bodo nastajale nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 25 do 29 °C.

Foto: Martin-Julija Horvat

Je tudi pri vas padala toča? Pošljite nam fotografije na urednistvo@pomurec.com.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.