https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Dvorcu Rakičan poteka 3. vseslovensko srečanje kovačev

Murska Sobota, 03.06.2018 ob 13:30  

Danes, 3. junija 2018, poteka na dvorišču Dvorca Rakičan tretje vseslovensko srečanje kovačev, ki je namenjeno vsem, ki jih zanima prikaz starodavne obrti in kovaštvo. Organizator prireditve je Cehovsko društvo kovačev Slovenije, soorganizatorja prireditve sta območna Obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota in RIS Dvorec Rakičan.

Na srečanju se predstavljajo kovači iz različnih koncev Slovenije, ter prikazujejo kovanje, varjenje železa po kovaško, okovanje lesenega kolesa in podkovanje konjev. Program je popestren z razstavo kovaških izdelkov in pestrim animacijskim programom za otroke, kjer se lahko otroci prelevijo v prave kovače. Za pristno doživetje preteklosti je možna tudi vožnja s kočijo. Za zabavni del dogodka skrbi ansambel Horizont.

Zvečer bo v Dvorcu Rakičan nastop ene najuspešnejših klap Hrvaške, KLAPA ŠUFIT s svojim velikim hitom ˝Ne diraj moju ljubav˝. Koncert legendarne skupine se bo pričel ob 19.00 uri, pred nastopom pa vas bo zabaval ansambel Horizont. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.