https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Za pridih Dalmacije v Dvorcu Rakičan poskrbela Klapa Šufit

Murska Sobota, 04.06.2018 ob 13:00  

V nedeljo, 3. junija 2018, je v Dvorcu Rakičan potekal koncert najuspešnejših klap Hrvaške, Klapa Šufit.

Začetki klape Šufit segajo v leto 1992, ko je Tomislav Veršić, profesor glasbe na gimnaziji v Splitu, zbral 10 nadarjenih srednješolcev, ki so tekom šolanja začeli s klapskim petjem. Istega leta je klapa Šufit imela tudi prvi javni nastop. Leta 1994 so se udeležili festivala dalmatinskih klap v Omišu. Iskušnje so pridobivali s številnimi nastopi po Splitu. Sčasoma je klapa prerasla nivo »šolske« klape in se začela meriti z najboljšimi klapami v Dalmaciji. Prvi celovečerni koncert so izvedli leta 1997 v Splitu.


Leta 1999 je klapa Šufit osvojila tretje mesto na festivalu dalmatinskih klap v Omišu. Od leta 2006 pa vse do leta 2008 je klapa Šufit postala trikratni zmagovalec festivala. 


V letu 2012 je klapa Šufit izdala pesem Ne diraj moju ljubav, ki je zagotovo največja uspešnica klapske glasbe.


Njihove najbolj znane pesmi so: Ne diraj moju ljubav, Zavezan, Jubin te, Proplakat će srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Dvi riči, Oprosti dušo, Uzelo te nebo suncu, itd.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.