https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Določena je nova lokacija za igrišče NK Kapca

Murska Sobota, 05.06.2018 ob 12:00  

Po lanskem arbitražnem sporazumu med Slovenijo in Hrvaško se je na hrvaškem ozemlju znašlo nogometno igrišče NK Kapce. Razgovori o zagotovitvi nadomestnega igrišča so več mesecev potekali v krajvni skupnosti. 

Naj spomnimo, da se je območje nogometnega igrišča NK Kapca po arbitražni razsodbi znašlo na sosednjem Hrvaškem, prav tako tudi betonarna Balažic na Hotizi. Meja med Slovenijo in Hrvaško tam poteka po ozkem mrtvem rokavu reke Mure, na območje, na katerem se nahaja nogometno igrišče, pa je moč priti čez kovinski mostiček, vendar je na drugi strani mostička ozemlje že hrvaško. Verjetno je edini primer, ko nogometni klub ene države igra svoja srečanja na nespornem ozemlju druge države. 

Razgovori o zagotovitvi nadomestnega igrišča v krajevni skupnosti so potekali več mesecev. Preučenih je bilo več lokacij, med katerimi so izbrali prostor na vzhodni strani vasi, ob cesti proti naselju Kot. Skupna velikost zemljišč, na katerem bi nastala nova športna infrastruktura je 2,3 hektarja. Lastniki zemljišč se strinjajo z namensko prodajo zemljišč občini ali državi oziroma z zamenjavo. Sredstva bi naj zagotovila država.


Občinski svet bo na junijski seji odločal, o spremembi prostorskih planov te lokacije, ki je bila izbrana za športno infrastrukturo. Postopki so zapleteni in dolgi, država pa obljublja pomoč in sodelovanje. Vrednost investicije je ocenjena na več kot 350.000 evrov, in jo bo večinoma financirala država. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2018 ob 13:56 gost

      Zakaj pa hočejo novo igrišče, saj pa kaj je narobe z tem, ki je na hrvaški strani? Ni še dolgo kaj so jokali pa hoteli iti v medžimursko ligo, kjer bi bli kanta za nabijanje. Kaj se zdaj slinite, še v drugi mnz Lendava ste komaj tretji, te pa bi v medžimursko ligo, izvolite idite zdaj mate veliko priložnost pa se dokažite v vaši lepi.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.06.2018 ob 14:18 lalo gost

        tij si pravi bumbar!sto sce meti novo igrišče?kapca ali pa država?prosim te,ka se enkrat prestes vso yadevo,pa te komentejraj!

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2018 ob 19:03 zlatko gost

      če bi za soiside meli koga koli drugoga kak hrvate bi se dalo zgučati za menjavo samo pač z Hrvati si nemreš nika zgučati

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.06.2018 ob 10:25 gost

      Kaj pa še tij vougrini Kapčanci delajo v našoj ligi, zakoj še ne nastopajo v medžimurski ligi, ka zaj čakajo pa odlašajo, marš v medžimursko ligo!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.06.2018 ob 23:54 gost

      ka zaj loleki vogershrčkasti ,ste pravi iz učbenika praf eksponat kak je biti vogerskohrčkasti narod,tan kak so že pravili ste bili glasni ka te šli v hrčkasto ligo,zaj vas pa je.be ka vas hrčeki neščejo pa vogrini nej ,nej nej prodane duše z Kapce ,nej ste vrejdni ka se pes na vas posere pa kanžor poščije,vij ste se distancerali krej od slovenije,prekmurja ..ste sramota cele regije ,zaj pa se nazaj prosite..še bi van grdo zgučla pa nen,mislin ka san povedal bistvo...nej ste vrejdni dreka na čeli nej pa zamli ge bi špilali slovenski magari ograček liga fuzbal...RITOLIZ.CI od.jebi.te z pokrajne ...bauše meti velko jezero z komarami kak vas nazmes !!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.