https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zelena luč mestnega sveta k imenovanju ravnatelja murskosoboškega vrtca in ekonomske šole?

05.06.2018 ob 15:00  

Na 19. dopisni seji Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, ki traja od 5. junija do 11. junija, poteka glasovanje za imenovanje ravnatelja javnega vzgojno – varstvenega zavoda Vrtec Murska Sobota in imenovanje ravnatelja Ekonomske šole Murska Sobota, Srednje šole in gimnazije.

Člani Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota na dopisni seji odločajo o dveh predlogih.

Borut Anželj na čelu murskosoboškega vrtca?

Prvi predlog se glasi: "Mestni svet Mestne občine Murska Sobota daje pozitivno mnenje Borutu Anželju iz Tropovec, v postopku imenovanja ravnatelja javnega vzgojno – varstvenega zavoda Vrtec Murska Sobota," z obrazložitvijo, da je Anželj predstavil poznavanje razmer in podal konkretne predloge za izboljšanje delovanja vrtca.

Na razpis za delovno mesto ravnatelja Vrtca Murska Sobota sta se prijavila dva kandidata, in sicer Borut Anželj, diplomirani vzgojitelj predšolskih otrok, na delovnem mestu vzgojitelja v Vrtcu Murska Sobota in Vesna Fluher iz Murske Sobote, diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, na delovnem mestu pomočnice ravnateljice v Vrtcu Murska Sobota.

Darko Petrijan, novi stari ravnatelj Ekonomske šole Murska Sobota, Srednje šole in gimnazije?

Drugi predlog se glasi: "Mestni svet Mestne občine Murska Sobota daje pozitivno mnenje Darku Petrijanu iz Murske Sobote, v postopku za imenovanje ravnatelja Ekonomske šole Murska Sobota, Srednje šole in gimnazije," z obrazložitvijo, da je z dosedanjim delom dokazal sposobnost uspešnega vodenja zavoda in izkazuje konkretne predloge za nadaljnji razvoj.

Na razpis za ravnatelja sta se sicer prijavila dva kandidata. Darko Petrijan, univ. dipl. ekon., inž. str., ki je od leta 2002 zaposlen na Ekonomski šoli Murska Sobota, od leta 2009 dalje pa opravlja funkcijo ravnatelja Srednje šole in gimnazije.

Glasovanje o predlaganima sklepoma poteka do ponedeljka, 11. junija 2018, ko bo znano več.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2018 ob 18:35 Vrtec gost

      Ojojoj Anželja ste podprli ,ceprav pri zaposlenih nej doubo podpore.....sram vas bilo

      25 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2018 ob 20:51 zaposleni gost

      što, de pa pijto zaposlene...

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2018 ob 23:02 pepi gost

      Toliko, kot imamo pri nas enih ravnateljev jih nimajo nikjer na svetu. Sami paraziti! V celotni občini bi moral biti en direktor za vse šole in vrtce. Saj tudi občin in županov je veliko preveč.

      8 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.06.2018 ob 10:03 TNT gost

      To nam je prinesla lokalna samouprava. Vsaka vas svoja občina, svojega župana in občinsko upravo. Slovenija je bogata država in si to lahko privošči. Če je javni dolg zaradi tega vedno večji nič zato. Ena pomočnica ravnateljice ne more biti ravnateljica, en vzgojitelj pa je lahko. Koliko vam je plačal? Ali pa zopet politične igrice.

      4 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.06.2018 ob 13:01 dejte gost

      Pomembno je v kateri stranki si oz. ali imaš nekoga za sabo v mestnem svetu, da te forsira. Sposobnost je v teh imenovanjih drugotnega pomena.

      9 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.06.2018 ob 21:26 Zaposleni v vrtcu gost

      Ne vem zakaj pišete o zeleni luči za dopisno sejo, ki je še v teku in traja do 11.junija. Dodali ste sicer vprašalnik, pa vendar. Upam, da bo Svet zavoda Vrtec MS pri izbiri ravnatelja dejansko upošteval mnenje staršev otrok in zaposlenih, ki prednost pri izbiri dajejo dosedanji pomočnici ravnateljice. Iz letala se vidi, da je predlog mestnega sveta podan izključno politično in na osnovi prijateljskih vezi.

      13 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.06.2018 ob 14:54 gost - Mreža gost

      Punce, pripravite si nogometne drese in kopačke, sodnika torej imate. Morda vam bo res "dobro", ker je fant aktivno angažiran v nogometu in bo stiska s časom. Sicer bo pa morda Vrtec Murska Sobota v bodoče " Nogometni vrtec"? Zakaj pa ne, takšnega še gotovo ni v Sloveniji. O drugih alternativnih pristopih se mi pa že nekoliko postavlja vprašanje. Sedaj sem se prepričala kako slabo ustanovitelj vrtca pozna kakovost vrtca in sposobnosti strokovnih delavcev, da tako vneto podpira kandidata. Če res želi moškega, potem naj bo to kandidat s kvalitetami, kot ga je bil pred leti, ko je bil Vrtec Murska Sobota na piedestalu v širšem prostoru. Vrtec je velik porabnik občinskega proračuna, zato ni vse eno kdo vleče ta veliki voz. Odgovorni za izbiro ravnatelja te pomembne in velike institucije bodite odgovorni do otrok, da se jim boste lahko brez zadrege zazrli v oči, ko jih boste srečali na ulici. Sicer pa, presenečenja so vedno možna, škoda je le prostega teka, ki ga čutijo predvsem otroci. To pa gotovo vedo tudi svetniki MOMS, saj imajo med seboj pedagoškega strokovnjaka z odgovorno funkcijo na PF. Pa srečno roko vsem pri izbiri.

      11 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.