https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policisti prijeli storilce, ki so ukradli denar

 

Včeraj,  okrog 9.30 so bili policisti s strani občana obveščeni, da po naselju  Markovci  okrog hiš hodita ženski. Policisti PP Gornji Petrovci so obe  izsledili in izvedli postopek ugotavljanja identitete. Okrog 12.30 pa so policisti prejeli prijavo občanke iz območja občine Grad, da sta ji dve ženski iz  stanovanjske hiše ukradli denar. Z zbiranjem obvestil  na kraju je bilo ugotovljeno, da je do tatvine prišlo že okrog 10. ure.


Neznana  ženska je vstopila v stanovanjsko hišo in z mize ukradla 150 evrov gotovine. Lastnica, ki je bila v hiši tega ni opazila. Druga ženska je počakala pred hišo. Po izvršeni tatvini so se skupaj z voznikom odpeljali.

S takojšnjo intervencijo so policisti ob 13.07 izsledili vozilo na relaciji Bogojina  -  Gančani. Ugotovljeno je bilo, da gre za osebe, ki so bile pred tem že legitimirane. Osebe so v postopku ukraden denar izročile policistom. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje. Po končanem postopku so bile osebe izpuščene.

 

Policisti svetujejo, da skrbno varujete svoje premoženje in da ste v stikih z neznanci previdni! V stanovanja ne spuščajte ljudi, ki jih ne poznate. Če pa  jih  že  spustite  v  stanovanje,  se  z njimi pogovarjajte samo v enem prostoru  in  jih  niti  za  trenutek  ne puščajte samih. Denarnice, denar, dokumenti,  kartice,  telefoni  ipd.  predmeti  naj bodo vedno shranjeni na mestih,  ki niso dosegljiva storilcem in naj ne bodo odložena, pospravljena ali shranjena na mestih brez nadzora ali varstva.

V primeru tatvine ali vloma, lahko tudi sami pomagate k uspešni izsleditvi storilca oz. storilcev, predvsem, če takoj pokličete policijo na tel. št. 113 ali anonimno številko policije 080 1200. Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

Vsem  občanom,  ki policiste obveščajo o sumljivih vozilih in osebah, se za klice in obvestila zahvaljujo in jih pozivajo, da jim te podatke sporočajo tudi v  prihodnje, saj s tem veliko pripomorejo, da je lahko policija uspešnejša pri preiskovanju predvsem premoženjskih kaznivih dejanj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2018 ob 15:08 miličar gost

      Še preden jih izpustite, pa s pendrekom, (tonfo) po riti, kot smo delali v jugi .

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.06.2018 ob 16:04 NE MOREŠ VERJET! gost

        KAK PO NAVADI MALE UBOGE ŽENSKE ZA 100 EVROV V ZAPOR, BIVŠA DIREKTORICA FURSA PA ZARADI ODLAŠANJA POSTOPKA S STRANI VODILNIH NA POLICIJI ZAVLAČEVALI. MENE BI TO HVALJENJE BILO V RIT SRAM OBJAVLJATI.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.06.2018 ob 21:06 gost

      Katastrofa od toga hvalospeva .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.