https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti se je predstavila RTV Slovenija

Murska Sobota, 09.06.2018 ob 7:05  

V četrtek, 7. junija 2018, smo v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, prisluhnili varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinki Todorovski. Pridružili so se ji tudi  Andrej Stopar, odgovorni urednik Prvega programa Radia Slovenija, Jelena Aščić, voditeljica in urednica Tednika, in Bojan Peček, dopisnik TV Slovenija iz Pomurja in Porabja. 

 

Televizija Ljubljana je začela oddajati program iz televizijskega studia v Ljubljani 11. oktobra 1958. Ta dan štejejo tudi kot rojstni dan televizije. Televizija Slovenija ima 3 nacionalne in 2 regionalna programa, ki zagotavljata kakovostne in verodostojne vsebine za raznoliko občinstvo. Radio Slovenija oz. takratni radio Ljubljana pa je zaživel 28. oktobra 1928, in je po domžalskem oddajniku začel v svet pošiljati prve redne radijske oddaje. Od takrat naprej radio Slovenija doživlja rast in razvoj, pri čemer skrbijo za temeljne funkcije. 

Andrej Stopar je povedal: ˝Splet je koristna stvar, preko njega se izve in dobi veliko informacij. RTV Slovenija ima dopisnike iz Bruslja, New Yorka, Berlina, Beograda, Trsta, Rima, Carigrada itd. Tudi v Pekingu imajo zunanjega sodelavca.˝

Jelena Aščić je povedala: ˝Po enem samem dejanju te lahko gledalci spravijo v nek predal in ti nalepijo etiketo, ki se te drži zavedno.˝

RTV Slovenija pripravlja tudi televizijske in radijske oddaje za romsko etnično skupnost, za slovenske narodne manjšine v sosednjih državah ter za slovenske izseljence in zdomce. Oblikujejo tudi informativne, kulturne, razvedrilne in izobraževalne oddaje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2018 ob 9:04 kata gost

      Samo da SDS sestavi vlado in da ukinejo rtv prispevek!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2018 ob 11:30 A79 gost

      153€ letno plačam za nekaj, kar ne gledam, niti ne poslušam, pa še v naboru programov je v mojem TV paketu, katerega tudi mesečno plačujem. Samo v Sloveniji, narobe svet.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.