https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vremenoslovci izdali rdeč alarm

08.06.2018 ob 8:00  

Danes možna močna neurja s silovitimi sunki vetra, močnimi nalivi in debelejšo točo. Se bodo napovedi vremenoslovcev uresničile?

Kot navaja portal Neurje.si, se nam danes in v noči na soboto, obeta drugačen razvoj neviht kot smo tega bili vajeni v preteklih tednih. Možen je razvoj superceličnih neviht in močnejših neurij, ki jih lahko spremljajo siloviti nalivi, močni sunki vetra in toča, ki bo lahko popoldan in zvečer debelejša! Toča lahko kje lokalno ob ugodnih pogojih dosega ali presega debelino 4 cm. Nevihte bodo obsežnejše in hitrejše, prav tako pa lokalno tudi precej močnejše.

Vir: Neurje.si

Turi Arso je izdal opozorilo, da lahko popoldne, zvečer in v noči na soboto pričakujemo v večjem delu države neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, možen je tudi pojav toče.

Danes zjutraj in dopoldne bo deloma jasno, navaja Arso. Na jugozahodu se bodo že zjutraj začele pojavljati plohe in nevihte, drugod pa šele popoldne in se bodo zavlekle tudi v večer in v noč. Možna bodo tudi krajevna neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na vzhodu do 30 °C.

Narasli bodo manjši vodotoki in hudourniki

Danes popoldan, zvečer in v noči na soboto bodo ob močnejših nevihtah hitro narasli manjši vodotoki in hudourniki. Ponekod lahko pride do razlivanj. Pojav je možen v večjem delu države, zlasti pa v vzhodni in severovzhodni Sloveniji.

Vir: Arso

Jutri zjutraj bo še nastalo nekaj ploh, čez dan se bo razjasnilo. Popoldne bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti, možna bo še kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 16, najvišje dnevne od 22 do 28 °C, še navaja Arso.

V nedeljo in ponedeljek bo sončno in poletno toplo. Zapihal bo jugozahodni veter.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.