https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tudi letos se nam obeta pestro dogajanje na Soboških dneh

09.06.2018 ob 19:00  

S slovesnostjo ob dnevu državnosti, 21. junija, se bo v Murski Soboti začel Festival Soboški dnevi 2018, v okviru katerega bo izvedenih 33 dogodkov, potekal bo do vključno petka, 29. junija.

Program festivala je tako kot minulo leto razdeljen v več sklopov. Prve tri dni je strnjen zabavno glasbeni program na osrednjem prireditvenem prostoru (zelenica v mestnem parku in grajsko dvorišče), v nadaljevanju sledi tridnevni cikel klasične glasbe, dve prestavi stand-upa in zaključek s Folkartom, kjer se bodo predstavile skupine iz Republike Tuve, Kenije, Indonezije in Peruja. 

Ekipa Flow Ramps bo tudi letos prve tri dni poskrbela za športne aktivnosti za mlade. V zavetju dreves bodo zopet postavili veliko rolkarsko rampo ter rolkarski poligon na ploščadi in promenadi. Za najmlajše pripravljajo vsakodnevne delavnice urbanih športov (skate in BMX) pod vodstvom izkušenih inštruktorjev in z možnostjo brezplačne izposoje opreme (rolke, kolesa BMX in zaščitna oprema). Vsak dan se nam bodo predstavili nekateri najboljši posamezniki v Sloveniji in nas navdušili s svojimi nastopi.

Trubarjev drevored se bo v vseh festivalskih dneh ponovno spremenil v Igrivi park, kjer se bo vsak dan dogajalo nekaj novega, kreativnega, poučnega: otroške delavnice, športne dejavnosti, glasbene delavnice.

Festival  je vsebinsko zasnovan podobno kot prejšnja leta: program za različne okuse ter vse starostne skupine. V priponki prilagamo festivalsko brošuro Festivalko, ki jo bodo prejela vsa gospodinjstva v naši občini, program je objavljen tudi na festivalski spletni strani (www.soboskidnevi.si) in spletnih straneh organizatorjev: Mestne občina Murska Sobota z Mladinskim informativnim in kulturnim klubom Murska Sobota ter Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Celotna izvedba prireditve znaša okrog 130.000 EUR, od tega je okvirno 65.000 EUR programskih stroškov, ostalo pa so drugi izvedbeni stroški. Prireditev je financirana iz proračuna MOMS in sponzorskih ter donatorskih sredstev. Sponzorji in donatorji so v letošnjem letu izrazili veliko podporo festivalu, saj so skoraj v celoti zagotovili pokritje programskih stroškov.

Tudi letošnji Festival Soboški dnevi je brez vstopnine, kar omogočajo proračunska sredstva ob pomoči zvestih sponzorjev.

Komentarji

  1. gost
    10.06.2018 ob 13:06 janša je car gost

    ot tega severina 15.000 00€ za 2 uri plus stanovnje v moravcih v za 10 ljudi plus hrana in to stanovje aja pozabili so stroške povezanih sd in debela perhavcove vzeti ka do se basali vip šotor

    1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.