https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V rakičanskem parku pravo razdejanje, to so posledice včerajšnjega neurja

09.06.2018 ob 8:50  

Sinoči se je nad Pomurjem razbesnelo močno neurje, ki je za sabo povzročilo pravo razdejanje.

Po prvih podatkih je toča naredila veliko škode na poljščinah, vinogradih in sadovnjakih. Voda je zalivala kleti stanovanjskih objektov. Veter je podiral drevesa in odkrival strehe. Meteorna voda pa je zalivala tudi ceste.

V rakičanskem parku je neurje za sabo pustilo pravo razdejanje, kar lahko vididte na spodnjih fotografijah.

Prizadete številne pomurske občine

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je neurje zajelo številne pomurske občine.

Ob 21.18 je del naselij v občini Murska Sobota zajelo neurje. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, Rakičan, Pušča in Bakovci, ki so izčrpali vodo iz dveh kletnih prostorov stanovanjskih hiš in doma za ostarele ter očistili dva vodna prepusta in prekrili streho ene stanovanjske hiše.

Ob 21.00 je neurje zajelo območje občine Beltinci. Posredovali so gasilci PGD Beltinci, Lipovci, Ižakovci in Dokležovje, ki so odstranili osem dreves, prekrili streho skladišča in stanovanjskega objekta, izčrpali vodo iz enega objekta in očistili cestišče.

Ob 21.00 je močno neurje zajelo občino Veržej. Posredovali so gasilci PGD Veržej, Bunčani in Banovci, ki so odstranili večjo količino vej s cestišča, izčrpali vodo iz treh kletnih prostorov stanovanjskih hiš in prekrili pet streh stanovanjskih hiš.

Ob 21.27 je na Mladinski ulici v Odrancih meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Odranci, ki so vodo izčrpali.

Ob 21.13 so v Gomilicah, občina Turnišče, gasilci PGD Gomilice prekrili razkrito streho stanovanjske hiše.

Ob 21.20 je močno neurje zajelo območje občine Dobrovnik. Posredovali so gasilci PGD Dobrovnik, Strehovci, Žitkovci in Kobilje, ki so prečrpali vodo iz kletnih prostorov treh stanovanjskih hiš, odstranili tri drevesa s cestišča, s folijo prekrili eno streho stanovanjske hiše, odstranili streho, ki jo je močan veter odpihnil na sosednji objekt ter odstranili telekomunikacijske in električne kable.

Ob 21.30 so na območju občine Kobilje intervenirali gasilci PGD Kobilje, ki so odstranili 8 podrtih dreves in izčrpali vodo iz stanovanjske hiše.

Ob 21.15 je močno neurje zajelo območje naselij občine Velika Polana. Posredovali so gasilci PGD Velika Polana, Mala Polana, Brezovica in Natura VePo družba za komunalne storitve, ki so odstranili šest podrtih dreves, pokrili dve strehi stanovanjskih hiš, prečrpali vodo iz dveh kletnih prostorov stanovanjskih hiš, postavili cestno signalizacijo in pogasili požar električne omarice stanovanjske hiše.

Ob 21.45 je naselja v občini Lendava zajelo močno neurje. Intervenirali so gasilci PGD Lendava, Hotiza, Dolga vas in Genterovci, ki so odstranili pet dreves, prekrili šest stanovanjskih hiš in izčrpali vodo iz kletnih prostorov treh objektov.

Ob 21.00 je močno neurje zajelo območje občino Ljutomer. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, Cven, Mota, Babinci, Krištanci - Šalinci, Grlava, Gresovščak, Spodnji Kamenščak, Podgradje, Cezanjevci, Radomerje in Branoslavci, ki so črpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjskih hiš in dveh večstanovanjskih stavb, odstranjevali podrta drevesa, prekrivali strehe hiš in podrli starejši objekt.

Ob 20.45 se je v Rajh Nade ulici v Ljutomeru drevo podrlo čez cesto. O dogodku je bilo obveščeno Pomgrad cestno podjetje.

Več si lahko pogledate tudi tukaj.

Kako je pri vas? Pošljite nam fotografije na urednistvo@pomurec.com.

Fotografija iz Dokležovja

Spodnje fotografije so iz Bakovcev.

Neurje uničilo tudi brv

ŠRC Bakovci

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2018 ob 11:34 Lucifer gost

      Takšna razdejanja de pri nas čiduže več, ker je vse staro in dotrajano. Od hiš do električnih napeljav do kanalizacij na splošno infrastrukture, itd. Ge je še avgust...ka de še fse prišlo..

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2018 ob 16:08 štefan gost

      To Židan in Janša zrihtata da do letala letala toga več drugo leto nede.JANŠA VSE ZRIHTA TE BAREM VIDLI.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.06.2018 ob 20:05 gost

        štefan.......... Vij eni,ki ste tak blesavi,da se bojite svoje sence in vse povsod vidite Janšo .Tebi ,de zriktal Hrastovec,do smrti budalo

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2018 ob 16:56 gost

      Ka je staro je staro, v eni občini, ne bom je poimenoval, so občinski bedaki "klestili drevje", baje ker je staro, odžagali so vejevje oziroma kar celo drevje izruvali. Narod si je pač mislil svoje, niso pa "odjebali drevja", ki je res bilo staro. To jim je sedaj pomagalo izruvati neurje, tak da si ritolizniki občinskih veljakov spet lahko vozijo zastonj kurjavo.Pika.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.06.2018 ob 14:38 TNT gost

      Občine majo zgleda druge vire ogrevanja, nej na drva. Ka pa te naj napravijo s tistim drevjem, ki je podrto. Naj tam ostane in par let trohni ali pa se naj očisti in odpelje. Pijataj, maogoče tebi tudi dajo za ene talige.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.06.2018 ob 19:54 Pfg gost

      Kakšni komentari, koma ide ta svejt.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.