https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Ljutomer cvetel v pomladi

Ljutomer, 15.05.2011 ob 12:43  

V petek in soboto je v Ljutomeru potekala prireditev Lotmerk v cvetoči pomladi. V petek se je predstavila Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer na letnem koncertu. Še prej je županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba, na odru sprejela otroški pevski zbor OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, ki so na svetovnem prvenstvu v Bratislavi prejeli srebrno medaljo. Nato je sledila še razglasitev najboljših fotografij foto natečaja Lepote Prlekije.

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer se je predstavila s pestrim programom, kjer so se najmlajši predstavili z baletom in petjem, nato so nastopili mladinski pevski zbor, kvartet klarinetov, kvartet kitar, skupina kitar, godalni kvartet, skupina godal, tolkalna skupina, harmonikarski orkester ter mladinski pihalni orkester.

Na natečaju zmagal Ciril Ambrož

 Na koncu prireditve je sledila še uradna razglasitev rezultatov nagradnega foto natečaja Lepote Prlekije, ki jo je v sodelovanju z Občino Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer pripravil portal Prlekija-on.net. Nagrade sta podelila županja in direktor LTO Prlekija Ljutomer, Andrej Vršič. Nagrade so prejeli Ciril Ambrož, Anastazij Rudolf in Boštjan Peterka.

Mimoidoči so si lahko v naravi ogledali najboljših deset fotografij

V soboto, je v Parku I. slovenskega tabora bila razstava desetih fotografij natečaja Lepote Prlekije. Mimoidoči so si lahko na prostem ogledali razstavljene fotografije ter se ustavili na stojnicah Vina in trgi Lotmerka, kjer so potekale vodene degustacije od Glavnega do Starega in Miklošičevega trga ter v park, kjer je bila razstava, ki se je pozneje preselila na Glavni trg.

Na stojnicah so gostje lahko degustirali vina vinoreje Kaučič, vinogradništva Krampač, vinogradništva Slekovec, P&F Jeruzalem Ormož ter vinogradništva Ozmec iz Ilovec. Degustacije je vodil Andrej Vršič, direktor LTO Prlekija Ljutomer, ki je gostom povedal nekaj zanimivosti in zgodovino Ljutomera, ljutomerska vinska kraljica Adriana Bogdan pa je gostom povedala nekaj o našem vinu.

 

Zbrane navdušili gostje iz Srbije

Na Glavnem trgu je že od zjutraj potekal sejem Cvet in med, ustvarjalne delavnice, nastopi gostov ter revija folklornih skupin Prlekija pleše in poje. Vse zbrane je navdušil nastop gostov iz Srbije KUD »Diogen« Surčin, s svojim tradicionalnim hitrim plesom in lepimi dekleti. Nastopili so tudi gostje, tamburaši in pevci iz Ribnice ter tamburaška skupina KUD Zasad Breg iz Hrvaške. Gostom sta po nastopih čestitali županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in vodja JSKD, območne izpostave Ljutomer Mira Rebernik Žižek. Gostje so prejeli monografije Ljutomera.

Revijo folklornih skupin je spremljal priznani slovenski etnokoreolog Mirko Ramovš

Na reviji folklornih skupin Prlekija pleše in poje se je predstavilo 11 folklornih skupin iz območja občin Ljutomer, Veržej, Razkrižje in Križevci: Društvo upokojencev Ljutomer, Društvo upokojencev Križevci pri Ljutomeru, 2 skupini iz KD Kajer Bučečovci, KD Cven, KD Anton Krempl Mala Nedelja, KD Manko Golar Ljutomer, KUD Razkrižje, KUD Križevci pri Ljutomeru, TKD Babinci in Leščečki KD Slavko Osterc Veržej. Srečanje je strokovno spremljal Mirko Ramovš, ki je po končani prireditvi podal strokovno mnenje o videnih programih, naknadno pa bodo skupine prejele še pisno oceno. Revijo je povezoval Pepek z brega.

Zvečer je sledila še zabava z ansamblom Skok.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.