https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Vadarcih so se znova zbrali pod lipo

Murska Sobota, 12.06.2018 ob 6:05  

Kulturno turistično društvo Lipa Vadarci je v nedeljo povabilo na družabno prireditev, ki jo že vrsto let imenujejo »Čajanka pod lipo«. Obiskovalci so se zbrali in zabavali pri vaško gasilskem domu v Vadarcih.


Zakaj KTD Vadarci nosijo v imenu besedo lipa? In zakaj se prireditev imenuje »Čajanka pod lipo«? Ker je Lipa že od nekdaj imela pomembno vlogo v vasi, saj so se ljudje radi zbirali pod njeno krošnjo, se poveselili in tudi kdaj zapeli. Za prijetno vzdušje so letos poskrbeli Mladi upi in Družina poje iz Vadarec, Zakonca Donko iz Gornje Bistrice, Ljudske pevke Vrtnica Beznovci, Pevke KTD Dolina "Žlahtna kapljica," Slovenski ljudski pevci in godci Gaberški mantraši in Oldteimer EKO BEND iz Štrigove.

 

  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.