https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Strokovni sodelavci vrtca pri OŠ Prežihovega Voranca Bistrica obiskali Bolgarijo

Murska Sobota, 12.06.2018 ob 14:00  

V tednu od 28. maja do 1. junija 2018, so se strokovni delavci vrtca pri OŠ Prežihovega Voranca Bistrica v okviru projekta Erasmus + pod naslovom Razvijanje socialnih kompetenc otrok z zgodnjim poučevanjem tujega jezika, udeležili gostovanja v Bolgariji, v mestu Vidin.


Skupaj z ostalimi udeleženkami projekta iz Estonije in Italije so bili deležni toplega sprejema otrok in zaposlenih vrtca Vidin ob tradicionalnem bolgarskem kruhu pomočenem v sol.

Kot prioriteta njihovega srečanja, je bila izmenjava izkušenj pri zgodnjem učenju angleškega jezika otrok in zaposlenih.

Ogledali so si uro angleščine v vrtcu, ter sodelovali pri skupni igri s starši, z doma izdelanimi igrami. Starši se zavedajo moči tujega jezika, zato otroke v velikem številu vpisujejo na tečaj angleščine, ki ga izvaja zunanja strokovna delavka in je plačljiv. Ob koncu tečaja dobijo otroci certifikat, ki je popotnica za naprej na višji nivo učenja.

Seznanili so se tudi z bolgarskim šolskim sistemom od vstopa v vrtec do univerze, ki se bistveno razlikuje od našega, ter si ob tem ogledali vrtec in univerzo v mestu Vratsa. Bili so tudi priča zaključnemu delu študija pedagoških diplomantov.

Poleg strokovnih vsebin so spoznali tudi severozahodni del Bolgarije, njene kulturne in naravne znamenitosti ter gostovali so v glavnem mestu Sofiji. Med gostovanjem smo načrtovali delo za vnaprej do ponovnega snidenja v novem šolskem letu, v Italiji.

    Fotogalerija