https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na motokrosu v Mačkovcih tudi Tim Gajser

Markišavci, 12.06.2018 ob 12:18  

Danes je v prostorih gostišča Kodila v Markišavcih potekala novinarska konferenca ob 70-letnici delovanja AMD Štefan Kovač Murska Sobota in bližajočem se Državnem prvenstvu v motokrosu, ki bo 24. junija v Mačkovcih na Goričkem. Organizatorji so na dogodku potrdili tudi nastop najuspešnejšega slovenskega motokrosista vseh časov Tima Gajserja.

Tomaž Trajbarič, predsednik društva AMD Štefan Kovač Murska Sobota je uvodoma predstavil dosedanje delovanje društva ter aktivnosti ob bližajočem se DP v motokrosu v Mačkovcih, konec junija. Društvo trenutno združuje več kot 3.000 članic in članov in deluje na področju avto-moto športa, prometne vzgoje in izobraževanja pa tudi na področju preventive in novih oblik prometne varnosti.

S področja avto-moto športa je društvo najbolj aktivno na področju motokrosa, kjer so pred leti uspešno obudili športno dogajanje na stezi v Mačkovcih, ki sicer tam obstaja že več kot 50 let.

V Mačkovcih v celoti preuredili stezo in vzpostavili vso potrebno infrastrukturo

V nadaljevanju je Tadej Ružič, predsednik komisije za šport na AMD Štefan Kovač, predstavil aktivnosti pri organizaciji državnega prvenstva v motokrosu v Mačkovcih. Vsako leto na motokros stezi izvedejo nekaj novosti z namenom zagotavljanja večje kakovosti treningov, obiskanosti dogodkov ter popularizacije tega športa.

V zvezi s tem so v preteklih letih vzpostavili novo vodovodno infrastrukturo, prenovili so sanitarije, vzpostavili so optično telekomunikacijsko omrežje in uredili interno električno omrežje. V celoti so preuredili stezo, ki je licencirana po normah AMZS, prenovili so štartno rampo, steza pa je v večini pokrita z namakanjem.

»Svoja prizadevanja in prihodke želimo čim bolj usmeriti v ureditev infrastrukture, povečati priljubljenost športa, predvsem pritegniti mlade in se vklopiti v lokalno okolje in šport približati ljudem,« je še povedal Tadej Ružič, predsednik komisije za šport na AMD Štefan Kovač.

24. junija na motokrosu tudi svetovni prvak Tim Gajser

Izvedene aktivnosti v preteklosti jim omogočajo izvedbo najmanj ene prvenstvene dirke na leto. Tako bo v nedeljo, 24. junija, na stezi v Mačkovcih potekala motokros dirka za Državno prvenstvo z okrog 100 udeleženci. Na športnem dogodku bodo prisotni vsi najboljši domači motokrosisti, med njimi tudi naš svetovni prvak Tim Gajser, ki  na motokros v Mačkovce prihaja že nekaj let zapored.

Na Občini Puconci si prizadevajo za športni center v Mačkovcih

Organizatorji so pohvalili tudi dobro sodelovanje in podporo s strani lokalne skupnosti, tako s KS Mačkovci, kakor tudi z Občino Puconci in Krajinskim parkom Goričko. Kot je povedal župan Občine Puconci, Ludvik Novak, si na Občini Puconci prizadevajo, da bi območje steze v Mačkovcih postalo sodobni športni center tudi za motoristični šport. Prireditev namreč pritegne vedno več ljudi, kar poleg razvoja športa in dela z mladimi ugodno vpliva tudi na razvoj turizma in širšega družbenega okolja ter pomeni promocijo za celotno Goričko.

Na Občini Puconci bodo še nadalje podpirali prizadevanja za ureditev steze in športnega centa v Mačkovcih ter s tem prispevali k razvoju tega športa ter širše lokalne skupnosti.

Strokovno pomaga tudi svetovno znani stunt rider Rok Bagaroš

V AMD Štefan Kovač odlično sodelujejo tudi z drugimi, ki se ukvarjajo z moto športom, kot je npr. svetovno znani stunt rider Rok Bagaroš. Rok, ki je na stezi tudi najemnik moto delavnice, društvu poleg podpore med drugim svetuje tudi po strokovni plati.

»Beseda o stezi v Mačkovcih je že pred časom prišla čez mejo. Večkrat namreč pridejo ljudje iz tujine testirat progo ter jo pohvalijo, kar je velik dosežek za regijo in vse, ki to omogočajo,« je povedal znani pomurski stunt rider Rok Bagaroš.

Rok, ki je začel svojo profesionalno kariero pred 10 leti, pravi, da sliši iz tujine o stezi v Mačkovcih same pohvale. 

»Steza je urejena in pripravljena ne samo za dirke, ampak v času treningov, kar za tekmovalce pomeni največ in na kar smo lahko ponosni,« je še dodal Pomurec Rok Bagaroš.

Anej Ilič, obetaven mlad tekmovalec AMD Štefan Kovač

Eden izmed obetavnih mladih upov je tudi Anej Ilič,  licenciran tekmovalec AMD Štefan Kovač, ki posega po najvišjih mestih v svoji kategoriji. Anej je že nekaj let član društva in kot je povedal, si prizadeva opraviti čimveč treningov in največ časa preživeti na motorju. Njegovi najboljši dosežki do sedaj so 2 x prvo in 1x drugo ter več tretjih mest. Kot je še dodal, je tudi že nekajkrat padel, a ga to vsekakor ne odvrne od tega zanimivega športa.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.