https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Voznik šolskega avtobusa pod vplivom alkohola, neznanec v kombi vabil otroka

Murska Sobota, 12.06.2018 ob 12:30  

Voznik šolskega avtobusa, ki je bil v petek, 8. maja 2018, namenjen za prevoz otrok na izlet, je bil pod vplivom alkohola in mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, 4 kazenske točke in globa v višini 300 evrov. V nedeljo 10. junija 2018, pa so policisti bili obveščeni o neznancu, ki je v svoje vozilo vabil osemletnega otroka. 


Policisti  Policijske postaje Gornji Petrovci so 8. 5. 2018 opravili nadzor psihofizičnega  stanja voznika avtobusa, ki je bil namenjen za prevoz otrok iz  osnovne šole na izlet. Pri tem je bilo ugotovljeno, da voznik avtobusa, državljan  Avstrije,  vozi pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,06 mg/l alkohola v organizmu. V  skladu  z  veljavnimi  predpisi mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno  odvzeto vozniško dovoljenje, izrečena globa v višini 300 evrov ter 4 kazenske točke. Prevoz otrok na izlet je opravil drugi voznik.



Policisti so bili 10. junija 2018 v večernem času obveščeni, da je neznanec, v bližini Murske Sobote, osemletnega otroka ogovoril in vabil v svoje vozilo. Otrok  je  s kraja  zbežal,  neznanec, pa se je z belim kombijem odpeljal. Policisti v tej zvezi zbirajo obvestila, staršem pa svetujejo naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah, ter naj jih opozorijo, da:

-   naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril neznanih oseb in naj ne  sledijo  neznanim osebam ne glede na obljube, da bodo kaj dobili (razna darila).  Otroci  se  morajo  naučiti,  da  se  v  takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim NE.

-  otrokom  je treba pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti  (opis  osebe,  vozila  ipd.),  zatem  pa  takoj  pristopijo do najbližje  odrasle  osebe in ji takoj povedo kaj se je zgodilo, odgovornost odraslih  pa  je,  da  otroku  prisluhnejo,  ga zaščitijo in nemudoma o tem obvestijo policijo na 113, so sporočili s Policijske postaje Murska Sobota. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2018 ob 15:55 gost

      to so nekoč nam starši govorili da bojo prišli cigani in nas odpeljali in kuhali žajfo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.06.2018 ob 16:06 gost

        ja se jaz se spomnim da so nan to govorili ja da bodo cigani prisli po nas ce nebomo pridni. a dan danes pa zgleda so cigani bol prijazni kot pa pravi slovenci sramota.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.06.2018 ob 16:09 ludvik 5532 gost

      Če hočejo to nevzgojeno pobesnelo mularijo vozite morajo biti pijani da zdržijo drugače se jim zmeša

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.06.2018 ob 16:15 gost

        Za pijanost voznika sicer ni opravičila, drži pa trditev, da je današnja mladina brez kančka kulture. In kdo je kriv? Starši! Starši so odgovorni za vzgojo svojih otrok.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.06.2018 ob 16:32 tidamtidamtidam gost

      0,06 mg/l alkohola pa res ni neka pijanost. Toliko alkohola je npr. v brezalkoholni pivi ali pa v močnejšem kisu v solati, tako da drugič pazite, ko boste pojedli solatni krožnik in takoj zatem sedli za volan, ker ste s tem naklepni morilec na cesti. Spet en prispevek več za pumpanje glupih ljudi!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.06.2018 ob 20:31 Ludviku gost

      Mislim, da sofer 8.uri zjutraj na poti oziroma z nemenom da pelje otroke med njimi tudi prvosolcke nima pravice posegati po alkoholu pa ve je to le 0.3. Ce pa ne zdrzi naj si najde drugo sluzbo kjer ne bo imel odgovornosti za tuja zivljenja.Zdaj vsi pametni. Ce pa bi se kaj zgodilo pa spet vsi na drugo stran, kot vedno. Mogoce bi se ga pa nacedil se bolj ko bi moral na otroke cakati pol dneva. To je pa ze prevec😠

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.06.2018 ob 23:04 gost

      naj si nekdo zapomni registracijsko tega ka vabi otroke,pa bomo mi nejga nekam zvabili ,,,gmad ena !!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.