https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurec Milan Osterc prejemnik državnega priznanja na področju prostovoljstva

Murska Sobota, 12.06.2018 ob 13:30  

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj v veliki dvorani predsedniške palače priredil sprejem ob podelitvi državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2017. Gre za najvišje priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja. Po sklepu Odbora Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je za izjemne dosežke pri opravljanju in promociji prostovoljstva na predlog Lokalne razvojne fundacije za Pomurje in Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja  prejel tudi Pomurec Milan Osterc.

Ustanovitelj prvega društva za zdravljenje odvisnosti v Pomurju

Milan Osterc je invalidski upokojenec, že dve desetletji aktiven v najrazličnejših nevladnih organizacijah, predvsem s področja socialne dejavnosti ter zdravja, na katere se navezuje fokus njegovega delovanja, ki je IKT opismenjevanje starejših, humanitarno delovanje ter lokalno, regijsko, nacionalno in mednarodno povezovanje različnih društev in zvez s področja zdravja ter zagovorništvo. Ustanovil je prvo društvo s področja zdravljenja odvisnosti od alkohola v Pomurju, prav tako pa je soustanovitelj in koordinator Mednarodne zveze transplantiranih Jugovzhodne Evrope (Seen-transplant).

Priznanje pomeni potrditev dobrega dela

»Pri delu z ljudmi sem se in se dobro počutim. Ugotavljam, da veliko ljudi potrebuje pomoč članov nevladnih organizacij predvsem v sociali in zdravstvu in pa seveda tudi na drugih področjih. Že to, da me je regijsko stičišče nevladnih organizacij predlagalo za priznanje mi pomeni zelo veliko. S strani Odbora za državna priznanja sem bil izbran med 33 kandidati, zato to priznanje pomeni potrditev dobrega dela v več nevladnih organizacijah, pomeni potrditev  mojih aktivnosti v pravo, pozitivno smer, ki so ljudem okrog mene in širše prinesli dobro voljo, reševanje stisk, v katere so občasno zapadali in seveda iskali pomoč«, je po prejetem priznanju povedal Osterc.

Pomemben prispevek na področju sociale in zdravja

»Osterc deluje skorajda na vseh področjih prostovoljskega dela, saj sodeluje z več kot 13 različnimi nevladnimi organizacijami. Najpomembnejši je njegov prispevek na področjih socialne dejavnosti, zdravja, človekovih pravic ter vzgoje in izobraževanja. Zaradi pomembnega prispevka na lokalni, regijski, nacionalni in celo mednarodni ravni na omenjenih področjih smo g. Osterca predlagali za državno priznanje na področju prostovoljstva«, je povedala Matejka Horvat, zaposlena na Regionalnem stičišču nevladnih organizacij Pomurja, ki je tudi pripravljala kandidaturo za Osterca. »Skozi leta sodelovanja z gospodom Ostercem lahko rečem, da gre za osebo, ki je popolnoma predana prostovoljstvu in delu v nevladnih organizacijah. Namen priznanje je namreč tudi, da se promovira prostovoljstvo in menimo, da je gospod Osterc s svojim delom prav gotovo pomemben promotor prostovoljnega dela«.

Nagrado je prejelo Slovensko društvo Hospic

Državna priznanja na področju prostovoljstva so prejeli še Planinska zveza Slovenije, ki je priznanje dobila za izjemne dosežke pri opravljanju in promociji prostovoljskega dela, Živko Beškovnik za izjemno prostovoljsko delo na področju kulture in umetnosti, Igor Jarc za izjemne dosežke na področju civilne zaščite in reševanja ter socialne dejavnosti, Sašo Štiglic za izjemne dosežke in dolgoletno prostovoljsko delo na področju socialne dejavnosti ter Stanislav Zorec za izjemne dosežke pri opravljanju prostovoljskega dela. Nagrado za področje prostovoljstva je prejelo Slovensko društvo Hospic.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2018 ob 7:08 Branko gost

      Čestitke Milanu.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.