https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Glasovi iz tujine premešali karte

13.06.2018 ob 6:00  

Nekaterim kandidatom, ki so se jim na predčasnih državnozborskih volitvah, obetali poslanski stolčki, so po preštetih glasovnicah iz tujine, ostali praznih rok.

Po podatkih Državne volilne komisije (DVK) je do sprememb med poslanci prišlo v NSi, Levici in Stranki Alenke Bratušek, kjer njena predsednica Alenka Bratušek še vedno ostaja zunaj parlamenta. Poslanski stolček si je najprej obetal Jožef Ribič, po preštetih glasovnicah pa bo nanj sedel Andrej Rajh.

Poslanski mandat se je v novomeški volilni enoti najprej obetal Petru Dirnbeku. Po preštetih vseh glasovnicah pa je več glasov med kandidati Levice v tej enoti zbral Primož Siter. Med poslanci NSi ne bo Martina Mikoliča, ampak se je v državni zbor uvrstil Aleksander Reberšek.

Glasovnice po pošti je oddalo 6829 volivcev, od tega je bilo 144 glasovnic neveljavnih.

Komu smo Pomurci namenili največ glasov najdete tukaj.

Največ, skoraj 21 odstotkov glasov oz. 1387 volivcev, ki so glasovali po pošti iz tujine, je svoj glas namenilo relativni zmagovalki volitev SDS. Dobrih 11 odstotkov oz. 756 volivcev je glasovalo za Levico, ki se je uvrstila na drugo mesto, SD se je z dobrimi desetimi odstotki oz. 719 glasovi uvrstila na tretje mesto.

Sledi SMC s skoraj desetimi odstotki oziroma 647 volivcev, skoraj osem odstotkov oziroma 518 volivcev pa LMŠ. Sledi NSi s sedmimi odstotki oz. 488 glasovi, za njo pa s 444 glasovi oz. dobrimi šestimi odstotki, stranka DeSUS.

Stranka Alenke Bratušek je prejela 210 glasov, SNS 187 glasov, Pirati 163 glasov in SLS jih je prejela 106. Te stranke so dobile manj kot štiriodstotno podporo. Ostale stranke so dobile manj kot sto glasov.

Vir: DVK


Znani končni izidi državnozborskih volitev

S prištetjem glasovnic iz tujine so znani končni izidi državnozborskih volitev. Ti pa še niso uradni, saj jih mora potrditi še Državna volilna komisija. To bo storila v četrtek, dan pozneje pa bodo poročilo predali predsedniku republike Borutu Pahorju, navaja STA.

Vir: STA

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.06.2018 ob 10:32 77 gost

      Ma jebeš volitve ,glavno je hrana,pijača in sex.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. razmislek
      13.06.2018 ob 11:38 razmislek

      Poslanski mandat se je v novomeški volilni enoti najprej obetal Petru Dirnbeku. Po preštetih vseh glasovnicah pa je več glasov med kandidati Levice v tej enoti zbral Primož Siter. ..... Samo opozoril bi, kajti pomembno je, da ljudje vedo kako je na stvari in kako funkcionira sistem. Peter Dirnbek je dobil natančno 286 glasov več kot Primož Siter. Kljub temu, pa je bil v parlament izvoljen Siter, saj predstavljajo njegovi glasovi v volilnem kraju, kjer je kandidiral večji delež (v %) v primerjavi z deležem, ki ga predstavljajo glasovi, ki jih je v svojem volilnem okraju prejel Dirnbek. Glasovi Dirnbeka v volilnem okraju Brežice (1.114) predstavlja 11,58% od 9617, kolikor glasovnic je bilo veljavnih. Glasovi Siterja (828) pa predstavljajo 11,62% od 7128 veljavnih glasovnic. 11,62% je več od 11,58%, zato je bil v parlament izglasovan Siter. Za zanimivost pa naj dodam: če bi prejel Siter v svojem okraju 3 glasove manj, bi bil izvoljen Dirnbek, prav tako tudi, če bi prejel Dirnbek v svojem volilnem okraju 4 glasove več.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.06.2018 ob 12:39 gost

      Kot je napisal 77, sex in 50 povprečnih pijancev, ki bodo vodili narod, ne rabimo šolnikov in pravnikov, ki se poserjejo na lastno pisane zakone. Pika, poglejte okoli nas, vse države nekaj spreminjajo, mi se pa pripravljamo na ponovne volitve. Kdor je izvoljen, pa 26% volivcev ima za bedake, mislim na levičarske papundeke, ki se otepajo največje izvoljene stranke, nima kaj iskati v parlamentu. In ti levičarji bodo podirali ograje, vsak dan jim pa brez tega pride 500 nepozvanih gostov. Vsi se zapirajo, Slovenija se bo odpirala, da pokaže moralno držo do maroških iskacev službe.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.06.2018 ob 13:03 gost

      Stranka, ki je gladko dobila volitve, bi morala po zakonu sama sestavit vlado in koga bi povabili, s tistim bi trebalo v vlado!! Pa ne more nisce razen zmagovalcev volitev voditi drzavo! Samo SDS lahko odloca, kdo gre v vlado!! Slovenija nujno rabi voditelja in to z trdo roko!!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.06.2018 ob 13:37 jakob gost

      nč bat.....na kunce Janša sestave vlado, garantejrano!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.06.2018 ob 13:41 zoki car gost

      ne pozabite da je zoki car tudi dobil volitve pa so ga zjebali.... jebe se leve in desne

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.06.2018 ob 15:05 gost

      Pa drkajo samo,Židan, Levica i Cerar, ki se baha, kaj je naredil, naprej pa ne upa z najmočnejšo stranko, ja krucifiks, pa tej iz SDS malo več znajo, jih narod podpira, kot oni iz CMC, ki so se vrnili v šolske klopi. Pa kaj za hudiča mislite, da SDS nma nič prav?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.06.2018 ob 15:12 srednji napadalec gost

      Pred volitvami se vsi uperijo proti ENEMU, stranki SDS. Kdor misli kandidirat, verjetno hoče vladat. Komu ni za vladat, kjer treba izpolnjevat obljube volivcev, takoj odstranit. Najboljše je kandidirati, iti v parlament sedet, zaslužiti 4.000-5.000, pa jebati vlado. To je cilj 60% kandidatov. Jebeš tak sistem. To je po zdravi kmečki pameti, kot iti igrat nogomet, pa ne imet cilja zmagati, ker sta mi levi bočni in desni vezni napadalac izven igrišča nesimpatična !!!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.