https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gradnja Medgeneracijskega središča Mensana je končana

Murska Sobota, 14.06.2018 ob 12:00  

Danes, 14. junija 2018, je v konferenčni sobi Medgeneracijskega središča Mensana potekala novinarska konferenca. Otvoritev Medgeneracijskega središča Mensana, bo v petek, 15. junija 2018, ob 16.30 uri. 

Objekt bivše družbene prehrane je bil ob nakupu v popolnoma uničenem stanju in sprva se je zdelo, da ga bo potrebno v celoti porušiti in zgraditi na novo. Pri podrobnen strokovnem ogledu objekta so ugotovili, da je železobetonska konstrukcija objekta v zelo dobrem stanju in bi bilo škoda takšen objekt porušiti, saj bi nastalo več kot 10.000 ton gradbenih odpadkov, kar pa je v nasprotju z osnovnimi prizadevanji podjetja. 

Nadzorni organ podjetja CEROP d. o. o., ki ga sestavljajo župani 27 pomurskih občin, je potrdil predlog uprave podjetja, kot investitorji so začeli z vsemi tehničnimi pripravami na čimprejšnji začetek gradnje Medgeneracijskega središča Murska Sobota. Izgradnjo objekta je po javnem razpisu kot najugodnejši ponudnik prevzelo podjetje Kolektor Koling d. o. o., iz Idrije. Čeprav še ni končne situacije, in je med izvedbo je prišlo tudi do nekaterih dopolnitev projekta, bo končna vrednost izgradnje približno 3 mio EUR brez DDV. Če upoštevamo stroške projektiranja, nadzora, komunalne opreme in druge pa je končna vrednost ocenjena na 3,3 mio EUR.

Rok izgradnje in dokončanja objekta je izvajalec presegel za slabe tri mesece, kar pomeni, da bodo morali vse nastale odškodnine v zvezi z zamudo pri izgradnji pokriti, predvsem do novih lastnikov stanovanj, ki so imeli zaradi tega dodatne stroške. 


˝Ko smo to zemljišče kupili, smo šli v pripravo idejne zasnove. Idejna zasnova je bila najprej seveda narejena zato, da bo tu Center ponovne uporabe. Vendar se je potem izkazalo, da je objekt bivše družbene prehrane bil zgrajen zelo dobro, iz zelo dobrih materialov. Na osnovi tega smo idejo dopolnili, in jo usmerili v obliko Medgeneracijskega središča. K izdelavi zasnove objekta smo povabili arhitekta Andreja Kalamarja,˝
 je povedal Franc Cipot, direktor podjetja CEROP.

Proizvode in storitve bodo tržili pod skupno blagovno znamko Mensana, ki predstavlja celovite rešitve trajnostnega razvoja družbe, in v tem smislu temelji na družbeni odgovornosti, ekološki in lokalni pridelavi ter predelavi izdelkov in pridelkov, zmanjševanju odpadkov, varstvu okolja, delovni in socialni integraciji, krožnem gospodarstvu in medsebojnemu povezovanju.

Dvigalo za avtomobile

V Medgeneracijskem središču Mensana bo samopostrežna restavracija ˝Poleg raja˝, pralnica Mensana, trgovina Centra ponovne uporabe, delavnice Centra prenove in ponovne uporabe za tekstil, konferečna soba, igralnica Mali Čudo, ki bo imela možnost popoldanskega varstva otrok, trgovina brez embalaže ˝Zeleni rudnik˝ in kozmetični studio. Sčasoma bodo pričeli tudi druge socialne storitve, kot so pomoč na domu, pomoč starejšim, zeleni programi, čistilni servis. Zaposlenih pa bo okrog 50 ljudi. Stavba ima tudi dvigalo za avtomobile. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2018 ob 14:12 voda gost

      Pričakujmo v kratkem povišanje položnic za odvoz smeti . Moti pa me,da so še gospodje zapovedali,da mora embalaža biti splahnjena .Ko mi bo Zaubermacher,ali Cerop plačeval vodo mo plahnil .Še tu bomo trošili drago vodo ?

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.06.2018 ob 18:24 gost

      Sortiraj operi plačaj da odpeljajo in prodajo sirovine. Že puno Mađarov in Hrvatov odvozi sirovine zastonj in stega živijo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.