https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Škodo ob neurjih in poplavah lahko prijavite na ministrstvo

Murska Sobota, 16.06.2018 ob 6:05  

Nedavna močna neurja z vetrom in ponekod tudi točo so v Pomurju ponovno povzročila nemalo škode tudi na objektih in nepremičninah. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je zato gospodarske družbe, samostojne podjetnike, posameznike, zavode in zadruge, ki so 8. junija utrpeli škodo v močnem neurju s poplavami, pozvalo, naj do 27. junija prijavijo oceno škode. 


Upravičenci lahko prijavijo povzročeno škodo ob neurjih na strojih, opremi, zalogah in pri izpadu prihodka. Ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu se začenja z zbiranjem vlog oškodovancev tudi v naslednjih pomurskih občinah:

- Apače, Dobrovnik, Kobilje, Ljutomer, Razkrižje, Šalovci, Velika Polana in Veržej, so sporočili z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Katera podjetja in  sektorji so iz ukrepa izločeni?

Kot so zapisali na MGRT so v skladu s shemo državnih pomoči iz tega ukrepa izločena podjetja iz sektorjev ribištva in ribogojstva ter podjetja, dejavna na področju proizvodnje, predelave in trženja kmetijskih proizvodov in tudi iz dela gozdarskega sektorja.

Kam in kako lahko pošljete oceno škode?

Oceno škode morajo oškodovanci poslati na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, na naslov Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor, z oznako Poplave 2018 ali na elektronski naslov poplave2018.mgrt@gov.si. Ministrstvo bo nadaljnje ukrepe odprave posledic škode izvajalo le, če bo prejelo zagotovljena finančna sredstva iz državnega proračuna.

Največ škode v občini Črnomelj - 18,5 milijona evrov

Nedavno neurje z vetrom in veliko točo je sicer najbolj prizadelo občino Črnomelj, kjer  so ocenili škodo na 18,5 milijona evrov. Povzročena škoda je na stanovanjskih objektih presegla šest milijonov evrov, na gospodarskih stavbah štiri milijone, na industrijskih 6,5 milijona evrov, na javnih zavodih nekaj več kot 1,2 milijona evrov in na objektih kulturne dediščine 100.000 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.