https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Turniška županja sprejela devetošolce in minimaturante

Murska Sobota, 16.06.2018 ob 13:00  

Županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver, je sprejela devetošolce, ki letos zaključujejo šolanje na Osnovni šoli Turnišče in obdarila učence, ki so bili v vseh letih šolanja odlični. V preteklih dneh pa je nagovorila tudi minimaturante, vrtčevske otroke, ki bodo jeseni prvič stopili v šolo.

Šolsko leto se bliža koncu in šolarji že nestrpno pričakujejo poletne počitnice. Posebej veseli so turniški devetošolci, ki so uspešno zaključili osnovnošolsko izobraževanje. Letos jih je 33. Skupaj z razredničarkama so bili na sprejemu pri županji Občine Turnišče, mag. Vesni Jerala Zver, ki jim je v imenu občine podarila spominske majice in jim podala pomembne napotke za nadaljnje šolanje in življenje nasploh. Šolanje od 4. do 9. razreda je 8 učenk in učencev zaključilo z odličnim uspehom, zato jim je Občina Turnišče podelila knjižno darilo. Odličnjaki so prejeli tudi županjino knjigo, kjer je avtorica ona sama.

Varno zavetje turniškega vrtca pa letos zapušča 28 otrok, ki bodo septembra prvič sedli med šolske klopi. V minulih dneh so pripravili prireditev, ki jo je obiskala tudi županja, jih nagovorila in jim podarila knjigo.

»Življenje je čudovito, če nanj gledamo skozi vaše zvedave oči. Berite knjige, učite se od najboljših in upajte si razmišljati drugače. Želim vam čudovito poletje in želim vam vse dobro v vaši nadaljnji poti, «je na sprejemu povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.06.2018 ob 16:00 gost

      Samo upam, da županja devetošolcem ni podarila teh majic, ki jih imajo nekateri oblečene: Fala......ali ima ta mladina spoštovanje ali ga bo mogoče imela v prihodnje?

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.06.2018 ob 20:53 gost

      Tan ge jo pa trbej je pa nega

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.06.2018 ob 16:13 gost

      Cilou knjigo je napijsala, to pa je ženska od fare. Ka ju te edni tak "kritizejrate" nikaj pa li ma v glavej. El je pa kakši plagijat, samu v drüugun smisli, malu spremenjeni.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.