https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Radgonske gorice odprle vrata svojih kleti

18.06.2018 ob 14:07  

V nedeljo, 17. junija, so Radgonske Gorice v svoje kleti povabile množice obiskovalcev. V sklopu dneva odprtih vrat so potekali tradicionalni vodeni ogledi kleti, degustacije in dvig penine iz reke Mure.


Množica na mostu

Tradicionalnega dviga penine iz reke Mure se je udeležilo veliko število gledalcev, ki so s svojih prostorov na mostu in na ploščadi ob Muri z zanimanjem spremljali dogajanje. Kletko s penino so dvignili prostovoljni gasilci s pomočjo žerjava na gasilskem vozilu, pomagali so jim tudi potapljači v vodi in spremljevalci v čolnih. Po dvigu so, kot vsako leto, tudi spustili kletko s penino, ki jo bodo dvignili ob naslednjem dnevu odprtih kleti.

 

Predstavitvena tržnica

V sklopu dogodka je bila organizirana tudi tržnica na kateri so se predstavili razni rokodelci in društva. Videti in okusiti je bilo moč veliko domače kvalitetne hrane prav tako otipati in se pogovoriti o rokodelskih izdelkih iz lesa, kovine in podobno.

 

Vodeni ogledi kleti

Množice vinskih navdušencev, somelierjev in drugih obiskovalcev so se tudi letos zgrinjale v hladne kleti, saj so jih vodiči popeljali v svet izdelave penin, prav tako so lahko obiskovalci brezplačno degustirali Zlato radgonsko penino.

 

Tek na grad

Kot novost so se letos športniki lahko pomerili v teku na grad. Tekmovalci so morali premagati 283 stopnic, kar je najhitrejšim uspelo v času pod eno minuto.

 

Pester glasbeni program je ob boku tekočih dobrot, skrbel za odlično vzdušje in zabavo med obiskovalci.

  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija