https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Imaš droge, bi jih rad testiral?

19.06.2018 ob 6:05  

V ponedeljek, 18. junija, se je v prostorih na Jurčičevi ulici 8 v Mariboru širši javnosti predstavilo združenje DrogArt, ki ima status humanitarne organizacije. Hkrati je njegova naloga zmanjševanje škode pri uporabi alkohola in drugih drog. Z odprtjem enote v Mariboru pa so se približali tudi uporabnikom v Pomurju. 



Na terenu v Gornji Radgoni, Ptuju, Velenju, Svetem Juriju ob Ščavnici, Prevalju, Lenartu, Celju, Slovenski Bistrici, Svečini, Ljutomeru, Murski Soboti in Slovenj Gradcu so vzpostavili več kot 650 novih stikov s mladimi uporabniki v lokalnem okolju. V Mariboru so bili prisotni na 70 dogodkih oziroma zabavah. DrogArt ponuja tudi svetovanja za rizične uporabnike, za zdaj poteka še preko Skypa, v prihodnosti bo potekalo osebno v prostorih info točke v Mariboru. 

Neznane psihoaktivne snovi lahko uporabniki prinesejo v info točko na Jurčičevi ulici 8 v Mariboru, kjer strokovni delavci pošljejo vzorce v laboratorij (Nacionalni institut za javno zdravje) in v roku enega tedna anonimno in brezplačno sporočijo rezultate uporabnikom. 

Združenje DrogArt je zasebna neprofitno volonterska organizacija, ki že dvajseto leto deluje z glavnim namenom zmanjševanja škodljivih posledic drog in alkohola med mladimi. Nudijo informiranje in svetovanje, info točko, terensko delo na prireditvah elektronske glasbe, izvajanje delavnic Izberi sam z namenom zmanjševanja škode na področju alkohola med mladimi ter publicistično dejavnost in raziskovanje.

Njihova vizija je zmanjšati tveganja povezana z uporabo drog in alkohola v Sloveniji, čeprav so zagovorniki tega, da je najboljša uporaba neuporaba. Več informacij na telefonski številki 059 04 72 71 in 01 439 72 70 (vsak delovnik od 9h do 17h) in spletni strani https://www.drogart.org

Simona Šabić, univ. dipl. soc. ped., ki deluje kot strokovna delavka na programu Pleši z glavo in dr. Matej Sande, docent za področje socialne pedagogike in predsednik združenja DrogArt. 

Nejc Birsa, uni.dipl.soc.del., ki je koordinator lokalne terenske ekipe v Mariboru.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija