https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Odprtje Mobilnostno-informacijskega centra Murska Sobota

Murska Sobota, 21.06.2018 ob 17:31  

Danes, 21. junija 2018, je v prostorih Turistično informacijskega centra Murska Sobota, na Slovenski ulici 42, potekalo odprtje Mobilnostno-informacijskega centra. Mobilnostno-informacijski center je prihodnost urbanih središč, in s takim centrom je od danes naprej bogatejša tudi Murska Sobota.

V sodobnem času se vedno bolj zavedamo pomena trajnostne mobilnosti. Potovanje oziroma premikanje s trajnostnimi načini, kot so hoja, kolo, avtobus, vlak in druga trajnostna prevozna sredstva, dobiva vedno večjo veljavo in priljubljenost tudi znotraj turizma. Povezovanje sektorjev trajnostne mobilnosti in turizma ter krepitev sodelovanja med njima je rdeča nit projekta Transdanube.Pearls, katerega partner je tudi Razvojna agencija Sinergija. 

Projekt ˝Transdanube.Pearls˝ združuje močan konzorcij partnerjev, sestavljen iz 15 projektnih partnerjev in 24 pridruženih partnerjev, vključno z ministrstvi, regionalnimi in nacionalnimi razvojnimi agencijami, mesti, regijami, NVO-ji, neprofitnimi organizacijami ter turističnimi in transportnimi združenji. Edini slovenski partner v projektu je Razvojna agencija Sinergija, pridruženi partner je Pomurska turistična zveza, v izvajanje aktivnosti pa se je vključil tudi Zavod za turizem, kulturo in šport Murska Sobota, kot nosilec izvajanja storitev Mobilnostno-informacijskega centra Murska Sobota.

 ˝Naš zavod oz. TIC se ves čas trudi v tej smeri, da deluje v smislu točnih informacij, da ljudi informira o vseh dogodkih o vseh možnostih, ne samo v Murski Soboti, ampak tudi v celotni regiji in širše. V okviru našega Zavoda se trudimo okoli trajnostne mobilnosti v turizmu, predvsem za okolju in zdravju prijazno spodbujanje mobilnosti. Pravkar kupujemo v okviru mednarodnega projekta 40 koles,  kupujemo 3 sklope soboškega biciklina, ki jih bomo namestili na različnih lokacijah in, ki bodo imela po 5 koles, 2 taki postaji že imamo. Delali bomo tudi dodatna postajališča v Mestni občini Murska Sobota. Skratka ves čas razmišljamo o tem, kako spodbujati to trajnostno mobilnost,˝ je povedala mag. Brigita Perhavec, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport.

Z odprtjem Mobilnostno-informacijskega centra Murska Sobota želijo izboljšati ozaveščenost o pomenu trajnostne mobilnosti med prebivalci Pomurja, prispevati želijo k izboljšanju trajnostne mobilnosti v regiji in k spreminjanju potovalnih navad domačinov in turistov, brezplačno želijo informirati domačine in turiste o izbiri poti in optimalnega načina potovanja od točke A do točke B v mestu Murska Sobota in v Pomurju, promovirati želijo uporabo in izposojo Soboškega biciklina ter električnih koles kot okolju prijaznega in trajnostnega načina potovanja, želijo se povezati s turističnimi ponudniki v regiji in skupaj želijo oblikovati turistične pakete, kateri bodo vključevali trajnostno mobilnost, spodbuditi in pomagati želijo pri soorganizaciji dogodkov v zvezi s trajnostno mobilnostjo ter prispevati k zmanjšanju uporabe osebnih avtomobilov. 

Mobilnostno-informacijski center bo ponujal tudi informacije o lokalnih znamenitostih, prireditvah in dogodkih, nastanitvenih  kapacitetah, prehrani, zabavni mobilnosti in drugih aktivnostih, pri čemer bo prav tako spodbujal uporabo trajnostnih prevoznih sredstev. V okviru delovanja Mobilnostno-informacijskega centra so bili pripravljeni tudi turistični paketi, ki bodo vključevali oglede kulturne dediščine, naravnih bogastev, okušanje kulinaričnih dobrot, prekmurskih vin ter druge posebnosti in specifike pomurske pokrajine. Obiskovalcem in turistom bodo predstavljene tudi možnosti potovanja z obstoječimi oblikami lokalnih prevozov (avtobus in vlak), možnosti kolesarjenja, souporaba avtomobila, storitve zabavne mobilnosti in druge oblike ter možnosti uporabe okolju prijaznih trajnostnih prevoznih sredstev. 

Mobilnostni centri so prihodnost urbanih središč. Podobno kot Turistično informacijski centri postajajo vedno bolj obiskana točka, kjer lahko domačini in turisti na enem mestu dobijo brezplačne informacije o izbiri najoptimalnejše poti od točke A do točke B v mestu Murska Sobota in v Pomurju, o možnostih potovanja s trajnostnimi mobilnostnimi sredstvi ter informacije o mobilnostnih in turističnih storitvah, ki so na razpolago v Pomurju ter druge odgovore na vprašanja. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.06.2018 ob 19:25 AhaAha gost

      Drugarice i drugovi , novo vrijeme, staro sranje (Buldožer-mega band)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      21.06.2018 ob 19:36 bicikel gost

      vauuuu, ka vse bi delali pred volitvami. samo ka se dela nekaj

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      21.06.2018 ob 20:12 rešimo soboto gost

      Prepričan sem,da bo novi župan vse zelo dobro prečisto kak na MOMS tak še kje drugje . Verjame,da si bo podrepnik Đurov mogel iskati službo drugje in tudi deklica je že pre dolgo pri kopanji

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      21.06.2018 ob 23:54 Ne daj se.... gost

      Ja..rejsan..stalno ene pa iste na položaje...rezultate tude stalno enake..bouge....(traktor mix)

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      22.06.2018 ob 22:11 Debelinko gost

      Ja vejpa te se tu na toj točki more dobro gesti glede na slike .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.