https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Mladinsko društvo Vrelec Radenci vas vabi na Rekreakcijo & Radensko noč 2018

23.06.2018 ob 16:07  

Mladinsko društvo Vrelec Radenci je neprofitna organizacija, ki pod seboj združuje mladino in jo spodbuja k delovanju na različnih področjih. Delujejo od leta 2009, torej bodo naslednje leto praznovali že 10. obletnico svojega obstoja. Sodelujejo z lokalnimi akterji ter so dejavni na področju športa, kulture, glasbe, narave, dobrodelnosti in z različnimi dogodki (pikniki, koncerti, igrami in drugo) povezujejo mlade na območju občine Radenci. 

Pogovarjali smo se s predsednikom Mladinskega društva Vrelec, Matejem Turkom. Zastavili smo mu vprašanja o delovanju društva, kakšna je organizacijska struktura in kdo jo sestavlja, številčnosti članov, financiranju ter o aktivnostih v tem letu. Osredotočili smo se predvsem na njihov prihajajoči enotedenski dogodek Rekreakcija & Radenska noč 2018, ki ga organizirajo v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport Radenci. Gre za projekt, ki je namenjen predvsem lokalni mladini. Čez cel teden se zvrstijo različne športne delavnice za osnovnošolske otroke (nogomet, košarka 3x3, odbojka na mivki, dodgeball, ples), popoldnevi pa so namenjeni malenkost »starejši« mladini in so prepleteni s športnimi turnirji, kinom pod zvezdami, stand upom ter koncertnim dogajanjem.

V sklopu letošnjega dogodka je društvo izvedlo tudi likovni natečaj za uradni logotip Rekreakcije 2018, na katerem so sodelovali učenci OŠ Kajetana Koviča Radenci, OŠ Kapela ter drugi sodelujoči. Avtor zmagovalnega dela je bil Gašper Koren, njegovo delo pa bo krasilo uradne majice otroških delavnic.

1. Kako delujete kot društvo, kdaj in kje se dobivate? Ali imate svoj prostor?

Društvo deluje na popolnoma prostovoljnem nivoju. Mladi, ki smo željni dogajanja, druženja in sprememb se dobivamo enkrat mesečno na različnih lokacijah. Največkrat doma pri kateremu od članov. Svojih prostorov žal tudi po skoraj 10 letih delovanja in kljub naši težnji, da si jih zagotovimo, še vedno nimamo ter moramo biti pri srečanjih malenkost bolj iznajdljivi.

2. Kdo predstavlja organizacijski odbor oziroma kdo so aktivni člani društva?

Formalne funkcije v društvu ne igrajo prevelike vloge, so samo pristojnosti zapisane na papirju. Vsi člani smo tudi aktivni ustvarjalci in odločevalci glede društvenega dogajanja. Najpomembneje je, da smo vedno pripravljeni zavihati rokave ter stvari, ki si jih zadamo izpeljati na zavidljivem nivoju.

3. Koliko članov ima Mladinsko društvo Vrelec ter kaj omogočate oziroma nudite svojim članom?

Trenutno društvo šteje približno 90 članov. Od tega je aktivnih članov nekje 25 in to je tista ekipa s katero gradimo uspešne zgodbe, kot je tudi naša bližajoča se Rekreakcija in Radenska noč.

4. Katere dejavnosti ali dogodke še načrtujete v tem koledarskem letu in kdaj?

Trenutno je čas, ko celotno pozornost usmerimo v naš največji in najpomembnejši dodogek – Rerkreakcija in Radenska noč 2018. V sodelovanju z Zavodom za turizem in šport Radenci, v času med 2. in 7. julijem organiziramo zdaj že tradicionalni dogodek. V načrtu imamo izvedbo nekaj potopisnih predavanj oziroma delavnic, obuditi želimo tudi društveni piknik, ki se bo odvil v septembru, decembra pa bomo izvedli Dobrodelni rock koncert.

5. Kaj vse se bo dogajalo na Rekreakciji in Radenski noči ?

Letošnja prireditev bo zelo pestra ter predvsem športno in kulturno obarvana. Od ponedeljka do petka bo osnovnošolskim otrokom omogočeno sodelovanje na projektu, imenovanem Rekreakcija. Otroci se skozi cel teden, pod budnim očesom pedagogov in prostovoljcev (članov društva) lahko preizkusijo v igranju malega nogometa, ulične košarke,  odbojke na mivki, hokeja na asfaltu, badmintona, dodgeballa in v sodobnem plesu. Letos bomo v Radence, za naše najmlajše, pripeljali kajak oziroma SUP/Surf simulator (na prizorišče bomo pripeljali večji bazen, v katerem se bodo mladi lahko preizkusili v veslanju, supanju), izpeljali enodnevni izlet v Pustolovski park Bukovniško jezero ter v lastni izvedbi izvedli rekreativni Mini oviratlon v Parku Radenci.

Popoldnevi so rezervirani za športne turnirje za »starejšo« mladino. Izvedli bomo turnir v odbojki na mivki, nogometu na mivki, badmintonu ter badmintonu na mivki, turnir v košarki 3x3 za ženske in moške ter turnir v namiznem tenisu in pikadu. Predvsem bi želel izpostaviti Kino pod zvezdami, kjer si bomo lahko ogledali domače filme kot so Kekčeve ukane, Babica gre na jug ter Stekle lisice. Priredili pa bomo tudi »stand up show« z Rokom Škrlepom in Admirjem Baltićem.

Naš dogodek pa se bo zaključil z dvodnevnim koncertnim delom, kjer bodo v petek nastopili The Margins, Gretta in kot glavna skupina Big Foot Mama, v soboto pa Leteči potepuhu in  Pero Lovšin s Pankrti. Več informacij najdete na uradni FB strani našega dogodka (https://www.facebook.com/radenskanoc2018/).

Lansko Rekreakcijo je obiskoval nekaj več kot 145 otrok, s koncerti na Radenski noči pa smo v dveh dneh na igrišča za šolo privabili skoraj 4000 obiskovalcev iz celotnega Pomurja in tudi drugih delov Slovenije.

Več fotografij od lanske rekreakcije v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2018 ob 8:40 gost

      Vsaka čast!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.