https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obeta se nam sejem nove generacije

Gornja Radgona, 27.06.2018 ob 12:30  

Slogan letošnje 56. AGRA bo »sejem nove generacije«, kjer bo poudarek na mladih. Predstavile se bodo združbe mladih organizacij, mladi kmeti s svojo živino, mladi vinarji in izobraževalne ustanove, ki nudijo izobraževanja na področju kmetijstva in sorodnih ved. Na sejmu bo seveda zelo velik poudarek na kmetijski tehniki (traktorji in druga kmetijska oprema). 


Partner letošnjega sejma je Makedonija. Vodstvo sejma se zaveda, da na mladih kmetih podeželje sloni, na njih pa je, kako želijo v prihodnje delovati na področju kmetijstva (živinoreje).

Novo je tudi »zeleno« ocenjevanje oblačil iz naravnih materialov, EKOCI GREEN DESIGN. Izvedli so že natečaj na katerega se so prijavili izvrstni ustvarjalci z inovativnimi oblačili iz konoplje, lanu, volne in drugih naravnih materialov. Vrste oblačil so zelo različne, od sodobnega konopljinega spodnjega perila, poslovnih oblačil do oblačil z elementi kulturne dediščine. Cilj EKOCI GREEN DESIGN projekta je razviti slovensko nit in platno iz naravnih materialov, ki so lahko tržno zelo zanimivi. Obenem si s tem prizadevajo za trajnostni življenjski slog, surovine oziroma material bi  lahko pridelali izključno v Sloveniji.

Ocenjevanje bo potekalo 6. avgusta 2018, oblačila bo ocenjevala tako strokovna komisija kot obiskovalci sejma AGRA. Predsednica ocenjevalne komisije je profesorica dr. Tatjana Kreže, univ. dipl. inž. teks., prodekanja za kakovost, Univerza v Mariboru, Fakulteta za strojništvo. Pri tem sodelujejo tudi Ekoci-eko civilna iniciativa Slovenije s partnerji, Pomurski sejem, Soven d.o.o. in ostali partnerji. Vsi sodelujoči pri natečaju prejmejo priznanja in priložnost promocije na trgu. 

Poligon zeleni dragulj narave bo letos na Pomurskem sejmu zasajen s konopljo, lanom in zdravilnimi rastlinami. Na sejmu AGRA bo prikazan celovit proces od semena konoplje in lanu do prikaza, kako rastline rastejo na poligonu. Obiskovalci bodo lahko videli tudi predelavo lanu na klasičen način. Stroka bo nudila različna svetovanja in posvete, tudi o uporabi konopljinih stebel za tekstil iz konoplje. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.