https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Polani podelili priznanja in medalje najboljšim balonarjem

25.06.2018 ob 17:00  

Danes se je v Polani, z razglasitvijo rezultatov, končalo "Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni - Murska Sobota 2018." Slovenski državni prvak je postal Ljubljančan Vito Rome iz Balonarskega kluba Uranos. Med prekmurskimi piloti je Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci osvojil tretje mesto.


Na Letališču Murska Sobota je od četrtka naprej potekalo "Odprto slovensko državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2018," ki ga je organiziral Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote. Tekmovanje, ki se ga je udeležilo 15 balonarskih ekip iz Slovenije, Avstrije, Poljske, Slovaške in Hrvaške, je bilo priznano kot odprto državno prvenstvo s strani Letalske zveze Slovenije in FAI (Fédération Aéronautique Internationale) tekmovanje II. kategorije.

Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci tretji

Slovenski državni prvak v letenju s toplozračnimi baloni je postal Vito Rome iz Balonarskega kluba Uranos, drugi je bil Jernej Bojanovič iz Balonarskega kluba Vojnik in tretji Pomurec Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci. Aleš Švagelj iz Balonarskega kluba Uranos je bil četrti in Radoš Švagelj iz Balonarskega kluba Roto Balon klub peti.

Zmagovalec odprtega državnega prvenstva je postal Daniel Kusternigg iz Avstrije, drugi je bil Ljubljančan Vito Rome in tretji Helmut Pőttler iz Avstrije.

Nagrade so tekmovalcem podelili: Darko Kralj, član izvršnega odbora Letalske zveze Slovenije, direktor tekme Goran Grgič, predsednik BK Roto Matjaž Pavlinjek in Sandra Pavlinjek.

Več informacij najdete tukaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.