https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pachamama odprla svoja vrata

Kunova, 26.06.2018 ob 6:05  

Luz Soto Bravo in Dhiraj Roschamann sta si v vasi Kunova (v bližini Negove) ustvarila prototip sodobnega bivanja, Pachamama center. Združuje harmoničnost bivanja, neskončno ustvarjalnost in popolni mir. Na posestvu se mešajo različne kulture in slogi. 


Soboto, 23. junija je potekal dan odprtih vrat Pachamama centra, kjer so si obiskovalci od 10. do 18. ure lahko ogledali zanimivo posestvo in si po bliže ogledali izdelavo različnih izdelkov iz naravnega materiala. Dhiraj je zvest svoji stružnici, kjer izdeluje čudovite izdelke iz zavrženega lesa. Luz, ki je domač Peru zamenjala za Slovenijo, se ukvarja z izdelavo različnih kozmetičnih izdelkov (mila, kreme, šamponi, olja) in nakita. Ob tem vodi tudi različne delavnice, saj je dandanes vse bolj popularna naravna kozmetika, ki si jo ljudje hočejo izdelati sami. Izvajajo tudi meditacijo, ki je prirejena za sodobnega človeka. Cilj meditacije je mir, ki ga na podeželju Slovenskih goric ne manjka.

Pachamama v kečuanskem jeziku pomeni zemlja in mati in jo častijo ljudstva iz Andov. Pri Inkih predstavlja boginjo Mati Zemljo, ki jo še danes častijo Kečuji in Ajmari. 

Hiša na posesti je zgrajena iz posebnih materialov, naravnih, tudi steklenic. Na vsakem koraku najdemo mozaične elemente in dodelan risani okras, velikokrat cvetni. Vse je povezano z Mati Zemljo. Zakonca širita zeliščni vrt, ki je del biodinamičnega sistema in permakulture. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.