https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Skupina Špirit bo zlatih 50 let obeležila s koncertom

28.06.2018 ob 17:00  

Letos mineva petdeset let od nastanka skupine Špirit. Ob tej priložnosti so posneli tudi avtorsko skladbo in videospot z naslovom »Igrali bomo Špiriti«.

 

Prvotno ime skupine, v kateri so mladi glasbeniki še kot osnovnošolci začeli leta 1968, je bilo Špirit Band. Njihov prvi nastop je bil v oddaji Pokaži, kaj znaš aprila 1969, kjer so zmagali s skladbo Beatlov »Obladi Oblada«. Veliko so nastopali na tedaj popularnih šolskih plesih, največ pa v tedanjem Klubu mladih (danes Mikk). Pohvalijo se lahko tudi z nastopom na Boom pop festivalu leta 1973 in na legendarnem slovenskem plesišču v ljubljanskem študentskem naselju. Ker pri nas takrat še ni bilo mogoče nabaviti glasbenih instrumentov, so si jih nadobudni glasbeniki naredili sami. Pozneje so jim sanje uresničili starši, ki so jim instrumente za visoke zneske kupili v tujini. Skupina je delovala približno do leta 1973, v njej se je zvrstilo kar nekaj glasbenikov: Danilo, Miran in Andrej Celec, Marjan Gerenčer, Borut Vild, Jože Rappl, Zoran Marko, Zoran Markovič, Mladen Kristl, Marjan Vidic, Vlado Kreslin in Vlado Bojnec.

Pozneje so ti glasbeniki delovali v različnih skupinah, kot so Zasilni izhod, Razpotje, Legija, Horizont, Avantura, Gu-Gu in Black Baloon. Leta 2001 se je na pobudo ustvarjalcev oddaje JukeBox skupina spet zbrala in s starim repertoarjem navdušila občinstvo. Danilo in Andrej Celec, Gerenčer, Vidic in Rappl so ostali skupaj deset let. Poslovilni koncert je bil na Soboških dnevih leta 2011, vendar trije niso zmogli brez glasbe, zato so se leta 2012 ponovno dobili in poiskali manjkajoče člane.

Foto: Špirit

Trenutno so člani skupine Špirit (besedo Band so izbrisali): Danilo Celec (bas kitara), Andrej Celec (kitara), Marjan Vidic (bobni), Roman Kovačič (vokal in kitara), Sandi Horvat (klaviature in kitara) in Davor Kiraly (klaviature).

Avtorski skladbi in videospotu z naslovom »Igrali bomo Špiriti« lahko prisluhnete spodaj.

Za glasbo, besedilo in aranžma je poskrbel Sandi Horvat, ki je skupaj s Tilenom Sapačem poskrbel za produkcijo.
Mix&Master: Tilen Sapač
Video Produkcija: Jože Glažar, Matej Fisher
Lutke: Romana Novak
Gospodična z spominsko knjigo: Polona Budja

Abrahama bodo obeležili s koncertom

V petek, 29. junija 2018, bo na Grajskem dvorišču v Murski Soboti, v sklopu Festivala Soboški Dnevi 2018 potekal veliki koncert skupine Špirit & Prijatelji, ob njihovi 50. obletnici delovanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2018 ob 8:13 panchovilla gost

      Skupina Špirit ponos Sobote.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2018 ob 13:20 gost2 gost

      Naduvani sobočanci ka mijslijo ka so uni zmislli muziko,brezvezniki....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.06.2018 ob 19:40 gost

      In so odsvirali ...sebi ...rodbini in predvsem...svirali so kurcu...drek

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.