https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Skupaj proti (pre)hitrim voznikom na Goričkem

28.06.2018 ob 10:00  

Občini Grad in Kuzma sta v okviru prizadevanj za večjo prometno varnost občanov na kritičnih prometnih lokacijah postavili prikazovalnika hitrosti »Vi vozite«, zaradi katerih promet že poteka varneje. Že v prvem tednu postavitve se je delež prehitrih voznikov na lokalni cesti Domajinci – Motovilci – Kuzma zmanjšal za 13 odstotkov, na regionalni cesti v naselju Grad pa za 6 odstotkov. A prehitrih voznikov je predvsem v občini ob tromeji Slovenije, Avstrije in Madžarske še vedno občutno preveč. 

Hitrost ubija, že nekaj let opozarja slovenska policija. Pri hitrosti 50 km/h je udarec vozila na naše telo enak padcu z višine 10 metrov. Pri hitrosti 100 km/h, pa je sila udarca enaka padcu z višine kar 40 metrov, kar pomeni veliko verjetnost, da bo pešec dobil izredno hude poškodbe ali da trka ne bo preživel. Ker je torej že manjše znižanje hitrosti ključno za preprečevanje hudih prometnih nesreč,  je umirjanje prometa v naseljih, kjer so pešci najbolj izpostavljeni, med ključnimi elementi preventivnega delovanja in učinkovit ukrep za zmanjšanje števila prometnih nesreč.

Na pobudo podjetja Sipronika ter v sodelovanju Zavarovalnice Triglav in slovenskih občin, med katerimi sta tudiobčini Kuzma in Grad, je tako nastal projekt Skupaj umirjamo promet. Najbolj izrazito zmanjšanje deleža prehitrih voznikov v omenjenih občinah so zaznali v naselju Kuzma, pri tamkajšnji osnovni šoli in vrtcu, kjer je hitrost omejena na 30 kilometrov na uro.

Skupaj postavljenih 44 prikazovalnikov hitrosti

Za večjo prometno varnost si z različnimi aktivnostmi že vrsto let prizadevajo v Zavarovalnici Triglav. Skladno z vrednotami, med katerimi sta v ospredju varnost in odgovornost, so podprli tudi postavitev prikazovalnika hitrosti v obeh občinah na Goričkem. »Zaradi velikega števila otrok in drugih udeležencev je na teh dveh območjih nujno umiriti promet. Na podlagi dosedanjih izkušenj dobro vemo, da to učinkovito dosežemo s prikazovalniki in tako resnično zvišujemo varnost na izbranih cestnih odsekih, zato smo tudi podprli postavitev dveh novih prikazovalnikov,«je dejal Sandi Štefan Flisar, direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav in dodal, da je še posebej ponosen na zgledno sodelovanje z lokalnimi skupnostmi v Prekmurju pri tem projektu.

Slovenske občine, podjetje Sipronika in Zavarovalnica Triglav so sicer doslej, upoštevajoč tudi letošnjo sezono, poskrbeli za večjo varnost vseh udeležencev v prometu v skupno kar 44 lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji. Na murskosoboškem koncu so bili v okviru omenjene akcije postavljeni že trije prikazovalniki hitrosti: poleg dveh v občinah Kuzma in Grad v lanskem letu še prikazovalnik v Šalovcih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2018 ob 1:29 pepi gost

      Večina samo nekam dirka in bi šli en čez drugega. Nobene vozniške kulture več ni. Vsem se nekam mudi in nihče nima več čuta za sočloveka. Odnosi med ljudmi so na dnu in to se odraža tudi na cesti. Ljudje niso več človeški.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2018 ob 1:55 pfg gost

      prikazovalnik hitrosti je postavljen na bolj prometnih cestah po Sloveniji in žal ne pomaga nič,kaj šele na teh lokalnih cestah po Goričkem,kjer sploh ni velikega prometa.Pamet v glavo in bodo lokalne ceste na Goričkem bolj varne RADAR

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.06.2018 ob 18:53 Bako gost

      Voznikom, kateri nimajo v glavi urejenih stvari, kako je lahko nevarna prehitra vožnja, kratka varnostna razdalja, telefoniranje med vožnjo, take niti ovire, niti kazni ne spametujejo. Ko se zgodi nesreča pa v jok.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.06.2018 ob 20:38 gost

      Postavit radarje in se bo hitro zadeva umirila. Po posti bos dobil poloznico in seveda tudi pike , pa se bos vprasal, ce se slpaca hitro vozit, tam kjer je omejitev 50!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.