https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Petrov sejem privabil številne obiskovalce

Gornja Radgona, 29.06.2018 ob 14:00  

Petrov sejem je dobil ime po farnem patronu župnije Gornja Radgona, Svetem Petru. To je vsakoletna tradicionalna prireditev, ki jo organizira občina Gornja Radgona. Tudi letos, 29. junija sejem poteka na Trgu svobode v Gornji Radgoni. Stojnice imajo pestro ponudbo domače in umetnostne obrti. Predstavljajo se razna društva, zavodi in turistično informativni center iz Gornje Radgone in okolice.

Na sejmu so že od nekdaj najbolj tipični izdelki lesene obrti. Druge stojnice vključujejo oblačila, pijačo ter kulinarične prleške dobrote. Ob tem je na nekaterih stojnicah poteka tudi degustacija različnih domačih dobrot in vina. 

Sejem je vsako leto poteka od 7. do 16. ure. Obiskovalcev je bilo zelo veliko že v dopoldanskem času. Nekateri so predčasno odšli iz službe in so si z obiskom Petrovega sejma polepšali konec delovnega tedna. Sejem so obiskale družine z otroci, starejši ter tudi mladina.

V Katoliški Cerkvi sicer danes, 29. junija, praznujejo praznik dveh apostolov, Svetega Petra in Pavla.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2018 ob 15:37 gost

      Kdo lahko razen državne uprave predčasno zapusti dlovno mesto??? A delavec na normi v Arcontu, v trgovini itd., kjer se jim niti ne sanja o "prazniku" Jebemti sistem, pozabil sem pa še ene, ki si lahko privoščijo prost dan oziroma "svitek", občinske šalabajzarje, katere itak plačajo delavci za stroji. Gospodarstvo dela, javni sektor slavi, je že priravljen na novo vlado s ŠTRAJKI, tak se dela!!!!!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.