https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Slovenci pokazali radodarnost

02.07.2018 ob 12:00  

Društvo Zvezdni otroci je 20. junija 2018, po klicu na pomoč staršev 6 letnega Julijana Peterke iz Cankove, začelo akcijo “Pomagajmo Julijanu”.

Zbrali več kot 28.800 evrov

Akcija se je v petek, 29. junija 2018, zelo uspešno končala z zbiranjem prostovoljnih prispevkov v Maximusu v Murski Soboti. V dobrih devetih dneh se je zbralo nekaj več kot 28.800 evorv, katere bodo nakazali na poseben TRR račun, ki bo odprt za Julijana, so sporočili iz Društvu Zvezdni otroci.

Pri zbiranju sredstev je na pomočo priskočilo tudi podjetje Lars & Sven Burgers, ki je v preteklem tednu na eni od prireditev v Ljubljani, zbralo 2500 evrov sredstev.

Dobrotnikom sta se zahvalila starša Julijana. Zahvalo si lahko preberete spodaj:

»Nečesa ne dobiš zato, ker si bolan, temveč zato, ker imaš pred sabo prihodnost.«

Močno sem se razveselil, ko se je Julijanova zgodba razširila po vsej Sloveniji. Z ženo Matejo nisva mogla verjeti svojim očem – kamor koli sva pogledala, sva videla Julijana. Kakšna dobra dela so prišla od ljudi, veliko od vas še nikoli v življenju nisva srečala. In vse to za najinega sina Julijana.

Vaša skrb za Julijana je obrodila velike sadove, saj ste v desetih dneh zbrali 28.870,04 evrov. To je veliko več kot v tem trenutku potrebujemo. Zato smo v petek, 29.6.2018, dobrodelno akcijo sklenili.

Zbrani denar se bo nakazal na poseben račun, odprt samo za ta namen pri UniCredit banki. Kot sem zapisal v prošnji za pomoč, bomo sredstva porabili za nakup dveh naprav MotoMed Gracile (4.668,70€) in Komunikator (pribl. 4.106,25€). Preostanek denarja pa se bo uporabljal za Julijanovo zdravljenje v prihodnje. V tem primeru bom javnost obveščal o porabi denarja, ki se je zbral ob tej dobrodelni akciji.


Julijan bo po kratkem počitku nadaljeval s terapijami v sosednji Avstriji. V prihodnje pa ga verjetno čaka vsaj še ena operacija na srčku. Ne oziraje se na to, cilj zbiranja prostovoljnih prispevkov je zaenkrat dosežen. V vsakem primeru pa vas bom še naprej obveščal o Julijanovem zdravljenju.

V vsej tej preizkušnji sem se naučil, da nečesa ne dobiš zato, ker si bolan, temveč zato, ker je pred tabo prihodnost.

Veliko vas je. In vaš prispevek pomeni ravno to: Julijanu ste s svojo dobroto olajšali pot nazaj v zdravo življenje – prihodnost, katere je bil skoraj oropan; meni in ženi pa ste privabili solze v oči. Prav vsakemu od vas sva iz srca hvaležna. Resnično, družine so pomagale družini.

Mateja in Peter"

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.