https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Zaključek Lenta v znamenju ognja, ognjemeta in dobre glasbe

Maribor, 02.07.2018 ob 20:00  

V soboto, 30. junija, se je z ognjemetom zaključil, že tradicionalni FESTIVAL LENT. Po ognjemetu so ponekod še sledile zabave do zgodnjih jutranjih ur. Ogledali si smo predstavo z ognjem na glavnem trgu, ognjemet na Lentu ter po ognjemetu prepustili glasbi skupine Prismojeni profesorji bluza, ki je nastopila v Sodnem stolpu. 


V sklopu uličnega gledališča je na glavnem trgu nastopila Pilenai. Predstava govori o legendi, kjer litvanska trdnjava kot zadnje oporišče poganstva, postane osnova za novo, z dizelskim gorivom prepojenim ognjenim infernom znanih slovenskih kurjačev. Predstavljeno je bilo, kaj se zgodi po zmagi sodrgaste birokracije v novem ognjenem spektaklu uličnega teatra KD Priden Možic.

Ognjemet je potekal v dveh krajših delih iz glavnega mosta in je bil lepo viden za vse gledalce na lentu oziroma samem prizorišču festivala. 

Prismojeni profesorji bluza so slovenska blues rock glasbena skupina, ki jo sestavljajo Julijan Erič na kitari in vokalu, Miha Erič na ustni harmoniki, vokalu in lap steel kitari, Miha Ribarič na basu in vokalu ter na bobnar in vokalist Zlatko Đogić. V Sodnem stolpu so nastopili pred ognjemetom v celotni zasedbi in po ognjemetu brez Mihe Eriča, ki se drugega dela žal ni mogel udeležiti. Koncert je potekal ob mizicah in stolih, a v drugem delu so bile mize in stoli popolnoma odveč, saj so prisotni obiskovalci ob koncertu tudi zaplesali. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.07.2018 ob 7:15 čondraš gost

      Kar s eglasbe tiče, bizarna ponudba glasbenih dogodkov, ne karv s etiče slovenskih izvajalcev ampak glede tujih, če je vrhunec Lenta nastop Balaševiča, potem to pove več kot dovolj o kvaliteti tega festivala, pa ne da bi bil Balaševič slab, ampak da pa je on, ki ga lahko vidiš 10 krat na leto v Sloveniji, vrhunec kot velikega festivala, je pa žalostno. Pa Crvena Jabuka..ja bravo..zelo izvirno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.07.2018 ob 11:33 Bolfenk gost

      @čondraš, da bi ti vedo kaka revščina je v Maribori, te ne bi tak pisal. Edino kar je še vrednega v Maribori je nogometni klub, vse ostalo je Fištravec spravo v pizdo, tak da se pri jugo glasbenih izvajalcih da veliko prišparat, narod pa itak ne ve kaj je muzika, glavno da je fejst naglas.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.07.2018 ob 16:40 čondraš gost

      Ah,pol Maribora dela v Avstriji.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.