https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Razkrižju obeležili občinski praznik

04.07.2018 ob 8:00  

V soboto, 30. junija 2018, je v Centru Zavirje Razkrižje potekala slovesnost ob 20. občinskem prazniku Občine Razkrižje in 27. obletnici samostojne Slovenije.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil dr. Davorin Kolarić. Na slovesnosti sta spregovorila tudi župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič in Silva Duh, predsednica Rdečega križa Slovenije,  območnega združenja Ljutomer.

Ob 20. občinskem prazniku so podelili 2 občinski priznanji, 2 zahvalni listini in 2 županovi priznanji. Županovo priznanje sta prejela Marta Žitko iz Gibine za aktivno sodelovanje in promocijo turizma v občini ter Andrej Slavič za prenašanje razkriške tradicije in kulture na najmlajše.

Zahvalno listino Občine Razkrižje so ob 90-letnici delovanja podelili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Razkrižje ter Ivanki in Gerhardu Möckel iz Veščice, za nesebično pomoč pri izvedbi prireditev občine in društev.

Občinsko priznanje sta prejela Marija in Janez Tivadar iz Gibine za poglobljeno raziskovanje, proučevanje in vzgojo zdravilnih zelišč ter širjenje vedenja o zdravilnih učinkih le teh. Prejemnica priznanja je tudi Bojana Pergar Stolnik iz Šprinca za vestno opravljeno strokovno pomoč pri izvajanju kulturnih dejavnosti v občini.

Po slavnostni podelitvi priznanj, je zbranim spregovoril še predsednik Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje, Drago Ribaš.

V kulturnem programu so nastopili: devetošolci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje, učenki Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer  Katarina Ivezič in Nuša Zver, Tamburaška skupina Bisernica DU Ljutomer in Folklorna skupina KUD Razkrižje.

Foto: Občina Razkrižje

Več fotografij v spodnji galeriji…

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2018 ob 12:04 bilo kuda udba svuda gost

      Katastrofa. Bolj ko gledaašmslike huje je. Večni doživotni župan. Kandidat za župana, ki ga nihče ni hotel voliti. Udbaši, ki se gredo neke veterane. Ne spomnim se, da bi se kateri srečal z JLA. Med Udbaši še en kandidat za župana, ki ga nihče ni volil. Sicer je tudi doživotni bil nekoč rdeči omladinac. Zanimivo so Razkrižanci, ki se imajo za zelo pobožne, da si izvolijo take oblastnike. In stare udbaše vabijo na svoj praznik.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.07.2018 ob 14:04 Prlek gost

      V lotmerki se tudi pobožjaki nastovlajo, gospa ki je zadolzena v TIC-u baje ni mogla na sestanke za turizem in je poslala SMS sporočilo, da zdaj ne more na sestanek , ker je na sestanku z Jezusom??? kama smo prisli

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.07.2018 ob 23:02 japa gost

      Ful je smešen ka je pofarbani. Ona dva za njim sta pač naravna en čelavi drugi sivi. Ko gledaš vse tri vidiš kaj je naravno in kaj umetno pri tej starosti. Ubogi ljudje pa do spet volili tega pofarbanca ali prefarbanca.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.